Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

STIP® gecertificeerd bedrijf is uitsluitend duurzaam

STIP® certificering is kiezen voor uitsluitend duurzaam hout

Als eerste in Nederland heeft WEBO al weer enkele weken geleden het STIP® certificaat behaald. Waar we ontzettend trots op zijn als bedrijf wat MVO, duurzaamheid met het oog op mens en milieu hoog in het vaandel heeft staan. Maar wat is nu eigenlijk het voordeel van het STIP® certificaat? Op deze vraag geven we graag antwoord, want wij zijn er van overtuigd dat STIP® een goede aanvulling is op de dagelijkse bedrijfsvoering.

Uitsluitend duurzaam hout

Bij inkoop van houten kozijnen die voorzien zijn van het STIP® certificaat wordt er niet alleen gekozen voor duurzaam hout wat wordt aangekocht. Ook wordt er gekozen voor de duurzaamheid in de gehele bedrijfsvoering. Zo gebruiken we bij WEBO uitsluitend duurzaam verkregen hout. Hout wat uit bossen komt waar vraagtekens bij zijn en geen PEFC of FSC® certificering heeft komt er bij WEBO kort gezegd niet in. Zo kies je als klant niet alleen voor uw eigen project die duurzaam uitgevoerd wordt. Je kiest dus ook voor alle projecten die door de jaren heen duurzaam uitgevoerd worden. Het is een waarborging waar we als WEBO al langer naar streven, maar nu ook kunnen aantonen.

Bedrijfscertificaat STIP

STIP® is een nieuwe certificatieregeling. Niet voor partijen hout, zoals bij Chain-of-Custody keurmerken als FSC® en PEFCTM. Maar voor een bedrijf als geheel. Dat een bedrijf partijen FSC® of PEFCTM kán leveren, wil namelijk nog niet zeggen dat alle hout dat zo’n bedrijf levert ook uit duurzaam of verantwoord beheerd bos komt. Dat is wél het geval bij een bedrijf dat STIP® is gecertificeerd. Gecontroleerd door een onafhankelijke instantie.

Kies voor een STIP® gecertificeerd bedrijf

Door voor een bedrijf te kiezen wat  STIP® gecertificeerd is lever je een bijdrage aan het streven om samen te bereiken dat alle hout uit duurzaam beheerde bossen komt. Een bijdrage aan een betere wereld en een eerlijker product. De certificering die verkregen is wordt periodiek gecontroleerd. Dat gebeurd door een onafhankelijke keuringsinstantie.

Bij de aankoop van bijvoorbeeld houten kozijnen voor 10 appartementen bewerkt met 10m3 hout sla je 6.800 kg Co2 op in het houtproduct. Als je voor een STIP® gecertificeerd bedrijf kiest is al het hout duurzaam verkregen het gehele jaar door. Dit levert boven op de 6.800m3 bespaarde CO2 ook nog eens 3.642.147 kg aan CO2 op wat wordt bespaard. (berekening is gemaakt op basis van de NBvT, Opslag van CO2 in hout tool)

Circulaire economie

Daarom is een hoeraatje voor ons STIP-certificaat meer dan op z’n plaats. Immers, door uitsluitend verantwoord hout in te kopen en te verkopen, levert WEBO een daadwerkelijke bijdrage aan de groei van duurzaam en verantwoord bosbeheer. En aan een bio-based economie waarin alleen nog maar ‘goed’ hout wordt verhandeld. Dat is in het belang van ons allemaal, want duurzaam duurt het langst.

Kortom: het STIP®-certificaat garandeert 100% hout uit verantwoord beheerde bossen. Met STIP® garanderen we dat we 100% verantwoord hout verkrijgen en verkopen.

[Bron afbeeldingen: STIP.org]
Back to top