Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Eerste STIP® certificering is voor WEBO

Eerste STIP® certificering is voor WEBO

WEBO heeft als eerste het STIP-certificaat verkregen wat op woensdag 1 november is uitgereikt aan ons. Onze Directeur Willem Haase ontving het certificaat uit handen van Oscar van Doorn, Directeur van certificatie-instelling SKH. Haase: “Wij als WEBO hebben al jaren FSC® en PEFC als bedrijfsbeleid en wij vinden dat hout het allermooiste materiaal is. Met het STIP-certificaat stralen we uit dat 100% verantwoord hout voor ons de standaard is.”

WEBO

STIP® hou(d)t in dat WEBO uitsluitend zijn hout uit duurzaam/verantwoord beheerde bossen verkrijgt. En ook uitsluitend duurzaam en verantwoord hout verkoopt. Het bedrijfskeurmerk STIP® is verkregen door een onafhankelijke certificatie instelling die WEBO heeft gekeurd conform de STIP-regeling. Deze externe partij heeft herhaaldelijk bekeken of WEBO uitsluitend hout uit verantwoord beheerde bossen in- en verkoopt.

Goedkeuring

STIP® is het nieuwe bedrijfskeurmerk, dat afnemers de zekerheid geeft dat de houtverwerkers waarmee zij zaken doen uitsluitend hout uit verantwoord/duurzaam beheerde bossen in- en verkopen. STIP® is een bedrijfskeurmerk dat -steeds herhaald- objectief wordt getoetst door onafhankelijke deskundigen. Houtverwerkers die STIP-gecertificeerd zijn kunnen partijen verantwoord en duurzaam hout, bijvoorbeeld FSC® en PEFC, ook gemengd toepassen en vervolgens leveren onder het STIP-keurmerk. Zowel de houtverwerker als de afnemer besparen met STIP® daarnaast veel administratieve en logistieke inspanningen. En dat terwijl zij toch helemaal ‘op zeker’ gaan. De STIP-certificatieregeling is goedgekeurd door de Nederlandse overheid en de TPAC-commissie, ofwel de Toetsingcomissie Inkoop Hout.

Het STIP-certificaat garandeert 100% hout uit verantwoord beheerde bossen. Door voor WEBO te kiezen, kies je dus voor 100% de juiste en duurzaamste keuze!

Back to top