Eerste STIP® certificering is voor WEBO

Eerste STIP® certificering is voor WEBO

WEBO heeft als eerste het STIP-certificaat verkregen wat op woensdag 1 november is uitgereikt aan ons. Onze Directeur Willem Haase ontving het certificaat uit handen van Oscar van Doorn, Directeur van certificatie-instelling SKH. Haase: “Wij als WEBO hebben al jaren FSC® en PEFC™ als bedrijfsbeleid en wij vinden dat hout het allermooiste materiaal is. Met het STIP-certificaat stralen we uit dat 100% verantwoord hout voor ons de standaard is.”

WEBO

STIP® hou(d)t in dat WEBO uitsluitend zijn hout uit duurzaam/verantwoord beheerde bossen verkrijgt. En ook uitsluitend duurzaam en verantwoord hout verkoopt. Het bedrijfskeurmerk STIP® is verkregen door een onafhankelijke certificatie instelling die WEBO heeft gekeurd conform de STIP-regeling. Deze externe partij heeft herhaaldelijk bekeken of WEBO uitsluitend hout uit verantwoord beheerde bossen in- en verkoopt.

Goedkeuring

STIP® is het nieuwe bedrijfskeurmerk, dat afnemers de zekerheid geeft dat de houtverwerkers waarmee zij zaken doen uitsluitend hout uit verantwoord/duurzaam beheerde bossen in- en verkopen. STIP® is een bedrijfskeurmerk dat -steeds herhaald- objectief wordt getoetst door onafhankelijke deskundigen. Houtverwerkers die STIP-gecertificeerd zijn kunnen partijen verantwoord en duurzaam hout, bijvoorbeeld FSC® en PEFC™, ook gemengd toepassen en vervolgens leveren onder het STIP-keurmerk. Zowel de houtverwerker als de afnemer besparen met STIP® daarnaast veel administratieve en logistieke inspanningen – terwijl zij toch helemaal ‘op zeker’ gaan. De STIP-certificatieregeling is goedgekeurd door de Nederlandse overheid en de TPAC-commissie, ofwel de Toetsingcomissie Inkoop Hout.

Het STIP-certificaat garandeert 100% hout uit verantwoord beheerde bossen. Door voor WEBO te kiezen, kies je dus voor 100% de juiste en duurzaamste keuze!

STIP certificering in beeld