Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Stadswinkel Tilburg transformeert met prefab HSB-elementen

Stadswinkel Tilburg transformeert met prefab HSB-elementen

Bio-Based en circulair, twee termen die voorbij komen in de transformatie van Stadskantoor 2 aan het Koningsplein. Met een nieuw uiterlijk komt een nieuwe naam, Stadswinkel. WEBO zal hierbij haar helpende hand bieden. De start van het project was in maart 2021 en de bouw zal ongeveer 1,5 jaar in beslag nemen… Bent u klaar voor de transformatie van het Stadskantoor 2 Tilburg? 

Het project

Inmiddels is Tilburg voorzien van een nieuw stadhuis, maar daar hoort een vernieuwde stadswinkel bij! Stadskantoor 2, gelegen aan het Koningsplein, zal in komend 1,5 jaar omgetoverd worden tot de Stadswinkel van Tilburg.

De voormalige bibliotheek en gedeeltelijk gemeentekantoor zal volledig worden getransformeerd tot Stadswinkel. Inwoners kunnen op de begaande grond terecht voor diensten, producten informatie van de gemeente Tilburg. Daarnaast dienen de overige verdiepingen van het gebouw als kantoor voor gemeente personeel.

Duurzaam gebouw

Tilburg stelt hoge eisen aan haar eigen gebouwen als het gaat om duurzaamheid. De Stadwinkel van Tilburg zal een duurzaam gebouw worden. Deze ambities zijn te halen door de nieuwste technieken te gebruiken op gebied van klimaat, duurzaamheid en hergebruik. Zo komen er zonnepalen op het dak te liggen en wordt in het interieur hergebruikte materialen ingezet.


De gevel wordt onder andere bekleed met Accoya hout dat behandeld is met azijn. Daardoor heeft het een lange levensduur en is het vrij van onderhoud. Daarnaast komt er een tuin op het terras, wat weer goed is voor isolatie en flora en fauna

HSB-wanden

Maar we horen u al denken, wat is het aandeel van WEBO in deze transformatie? WEBO levert haar circulaire HSB-elementen. Het gebruik van houtskeletbouw wanden kent grote  voordelen met een projecten zoals deze. Allereerst zorgt het voor aanzienlijke bouwtijdverkorting, immers worden er stappen van de traditionele bouw overgeslagen door het prefab element. In de fabriek van WEBO wordt het isolatiemateriaal direct verwerkt, waardoor het gevelelement alleen maar gemonteerd en afgewerkt hoeft te worden op de bouw.

Daarnaast kent het HSB-element een hoge luchtdichtheidskwalificatie. Met andere woorden, het energieverlies van het gebouw wordt tegengegaan. Met de lichtgewichte elementen zijn de gevels van circulair materiaal dat bijdraagt aan de duurzame ambities van Tilburg.

Bent u ook zo benieuwd wat een HSB-element van WEBO voor uw transformatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! We helpen u graag met duurzaam bouwen.

Back to top