Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Stadhuiskwartier Deventer

Stadhuiskwartier in Deventer

24.000m2 totaaloppervlakte en een van de duurzaamste overheidsgebouwen in Nederland, dat zijn feiten die betrekking hebben op het Stadhuiskwartier in Deventer. Wat ooit een historisch stadhuis was, is nu een kunstwerk waar meerdere functies samen komen. In dit project zit het Eiken-Kozijn® verwerkt, een sterk kozijn met een luxe uitstraling.

Het Eiken-Kozijn®

Het Eiken-Kozijn® is een lust voor het oog. Een luxe uitstraling en mooie tekeningen in het hout. Heb je een kozijn nodig met grote afmetingen? Dan is het Eiken-Kozijn® de uitkomst. Eiken laat zich goed bewerken en is daardoor toepasbaar in veel soorten en afmetingen. Daarnaast is het mogelijk om dit kozijn zowel binnen als buiten toe te passen met inlands hout! Benieuwd hoe we dit bij WEBO doen?

Stadhuiskwartier

Niet alleen woorden, maar ook daden! Het gaat uiteindelijk om het eindresultaat. Deze beloftes hebben we onder andere waar kunnen maken bij Stadhuiskwartier Deventer.

In Deventer is het Stadhuiskwartier van 4.000m2 gerenoveerd, waarnaast ook nog eens 18.000m2 nieuw erbij werd gebouwd. Het doel? Alle overheidsdiensten van gemeente Deventer onder een dak brengen. Dit hebben ze gedaan samen met de inwoners van Deventer. Maar liefst 2300 verschillende vingerafdrukken van de inwoners van de stad zijn verwerkt in het gebouw. En al deze vingerafdrukken zijn omlijst met een Eiken-Kozijn® van WEBO.

In totaal heeft WEBO maar liefst 6000 Eiken-Kozijnen mogen leveren. Door de vele details en verschillende afmetingen is dit project bijzonder, maar ook erg complex. Bij WEBO gaan we graag een uitdaging zoals deze aan. Kijk hier naar het eindresultaat!

Referentie Stadhuiskwartier Deventer

Stadhuiskwartier Deventer vooraanzicht
Stadhuiskwartier Deventer stadhuishal
Stadhuiskwartier Deveter dak
Stadhuiskwartier Deventer details
1
Stadhuiskwartier Deventer vooraanzicht Stadhuiskwartier Deventer stadhuishal Stadhuiskwartier Deveter dak Stadhuiskwartier Deventer details 1

Bouwen met BIM

De Eiken-Kozijnen van het Stadhuiskwartier zijn geëngineerd in BIM. Dankzij het Building Information Model kon WEBO zeer maatvast werken en faalkosten voorkomen tijdens de bouw. In een BIM model staat alle informatie die betrekking heeft op de constructie in 3D weergeven, zodat alle betrokken partijen optimaal kunnen samenwerken. Denk hierbij aan afmetingen, leidingen en materialen die optimaal op elkaar moeten aansluiten. Door samen te werken vanuit één model is de kans op fouten lager, zo ook de kosten die daarbij komen kijken.

Bij WEBO werken we al meer dan 10 jaar met BIM. Onze modelleurs zijn expert op het gebied van BIM en 3D tekenen. Hierdoor zijn vele complexe projecten mogelijk. Samen zoeken we de grens op!

BIM Deventer
BIM Deventer
BIM Detail Deventer
BIM Detail Deventer

Heb je ook nog een uitdagend project? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen! Wij denken graag met je mee om tot een goede oplossing te komen. Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaande gegevens:

Job Huisman
Telefoon: +31(0)611 – 97 69 01
Mail: jhuisman@webo.nl

Back to top