Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Mariskwartier te Vlaardingen

Mariskwartier te Vlaardingen

Afgelopen week is WEBO begonnen met plaatsen van prefab Steigerloos® elementen voor het project Mariskwartier te Vlaardingen. Het Mariskwartier is ontworpen door architectenbureau Groosman, in opdracht van Woningstichting Samenwerking en wordt ontwikkeld door Van Wijnen. In samenwerking met bewoners is er tot dit ontwerp gekomen waarin WEBO voorziet in de productie van Steigerloos® Elementen. De Steigerloos® elementen passen perfect in de kenmerken van de omgeving. Dit komt door de bakstenen look en feel die veelal ook gebruikt is voor de woningen rondom.  De woontoren is ontworpen in BIM, om zo een duidelijk en gemakkelijk overzicht van de toren te creëren. Vanuit daar is voor ons de productie aangestuurd van Steigerloos® elementen.

De prefab elementen hebben als voordeel dat er op de bouwlocatie minimale handelingen plaats hoeven te vinden. Vooral doordat de bouwlocatie op een lastige plekt ligt, bij een druk verkeerspunt en een winkelgebied, is er minimale plek beschikbaar om te bouwen. Prefab elementen lossen dit probleem van binnenstedelijk bouwen gemakkelijk op. Door de modulaire elementen van Steigerloos® is het niet meer nodig om er steigers te plaatsen. Wat er gerealiseerd wordt zijn woningen met het comfort en duurzaamheid van nu, maar met een sfeer van vroeger.

45 meter hoge woontoren die uitblinkt

Een woontoren van 45 meter hoog van maar liefst 14 verdiepingen zal komen te bestaan uit 71 appartementen en een commerciële ruimte. Het dak is zeer bijzonder aan deze woontoren, het zal namelijk uitgerust worden met een waterbuffer. Het blauwe dak is daarmee een behoorlijke inspanning op het gebied van klimaatadaptatie. Bij zware regenval, slaat het dak tijdelijk de regen op waardoor het riool en de straat er geen last van hebben.

Mariskwartier Vlaardingen

Back to top