Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

LET’S MEET: RAMON REUVER, ONZE BEDRIJFSKUNDE STAGIAIR

LET’S MEET… RAMON REUVER, ONZE BEDRIJFSKUNDE STAGIAIR

Hallo iedereen!

Mijn naam is Ramon Reuver, ik kom uit Enschede en ik volg de opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde (BTB) aan het Saxion. Ik zit momenteel in mijn tweede studiejaar en deze stageperiode kom ik WEBO versterken! Ik heb uit een divers aanbod aan andere stagebedrijven toch gekozen voor WEBO. Zij overtuigden mij dat een timmerfabriek meer is dan alleen maar kozijnen produceren.

Ik wilde mijzelf tijdens een stage zo breed mogelijk oriënteren, en ook ontdekken wat er na de engineering allemaal in een project gebeurt. WEBO dacht hier aan mee, ik kon mijn stage verdelen over twee afdelingen; werkvoorbereiding en projectleiding.

Van tekenen en voorwerk, naar Revit en BIM…

De eerste 10 weken heb ik meegewerkt op de afdeling werkvoorbereiding, hier heb ik me onder ander bezig gehouden met het voorwerk van verschillende projecten. Denk hierbij aan; contact houden met de klant, technische specificaties van producten samenvoegen, details en kozijnen uitwerken etc. Ook ben ik inmiddels al redelijk ervaren met BIM en Revit! Collega Remco Stam heeft me hier prima doorheen geloodst, voor mij is het nu duidelijk dat je als werkvoorbereider bij WEBO met veel meer bezig bent dan alleen maar engineeren. Het leukste aan dit werk vind ik dat er goed nagedacht moet worden hoe bepaalde details in elkaar zitten. En dat je zelf moet verantwoorden waarom je nou deze keuzes hebt gemaakt.

De boer op… Hofbadtoren Ypenburg (Den Haag)

Het tweede deel van de stage is net ingegaan. Nu werk ik mee op de afdeling projectleiding. Ik ga de komende periode elke week één dag met mijn stagebegeleider Wilko Wormgoor (projectleider bij WEBO) naar de Hofbadtoren in Ypenburg (Den Haag).

Na weken van engineeren, inmeten en overleg zit de Hofbadtoren nu in het begin van de uitvoeringsfase. WEBO voorziet de Hofbadtoren van buitengevelelementen door middel van een uniek systeem; Steigerloos® Bouwen. Dit Steigerloos® Bouwen is het plaatsen van prefab gevelelementen aan een gebouw met behulp van een bouwkraan of een verreiker. Wilko en ik gaan specifiek kijken naar de aansluitingen van de gevelelementen, hoe ze geplaatst zijn en hoe het proces verloopt op de bouw.

Steigers en metselwerk zijn passé dus weg ermee!

De Steigerloos® gevelelementen worden in de fabriek in Rijssen geproduceerd en afgewerkt zodat ze op de bouwplaats alleen maar worden geplaatst met een bouwkraan. Er hoeft niet meer opgemetseld te worden, zoals bij een traditionele gevel. Doordat de gevelelementen prefab zijn gemaakt hoeft er op de bouwplaats alleen goed gekeken te worden naar de aansluitingen en de overloop tussen verschillende gevelelementen. Gelukkig houdt de architect daar in samenwerking met WEBO tijdens het ontwerp al goed rekening mee.

Wilko houdt binnen het project de planning, de algemene voortgang en het financiële plaatje in de gaten, daarin ondersteun ik hem. Ook ben ik bezig met het uitwerken van hoe verbeteringen doorgevoerd kunnen worden. Wat ik zo leuk vind is dat er eerst gevraagd wordt om het vraagstuk zelf op te lossen en deze voor te leggen, om daarna samen te kijken of het een goede oplossing is of dat deze aangepast dient te worden.

Gelukkig mag ik nog een aantal weken proeven op de afdeling projectleiding… Zodat ik straks met veel ervaring van twee afdelingen mijn stage af kan ronden!

Back to top