Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Jouw BENG- of NOM-Element® in combinatie met het HoutAlu-Kozijn®

De keuze voor een duurzame basis staat vast. Want wie het oog op de toekomst heeft gericht, weet dat BENG en NOM hierbij van belang zijn. Snel én duurzaam bouwen, dat doe je met HSB. Het oog wil ook wat en daarbij komt een mooie afwerking van kozijnen erg van pas. Er zijn vele combinaties mogelijk, dus waar kies je voor? We duiken vandaag in de combinatie van het BENG- en NOM-Element® met ons innovatieve HoutAlu-Kozijn®.

WEBO’s BENG- en NOM-Element®. Waarom deze duurzame basis?

Om te beginnen met de basis, het element. Snelle én duurzame bouwers zijn niet voor niets gek op houtskeletbouw elementen. We leggen het uit.

  • Waarom snel? Zoals je wellicht bekend is, staan HSB-Elementen bekend om hun lichtgewicht. Door het lichtgewicht kunnen de elementen gemakkelijk getransporteerd worden én volstaan worden met een lichtere fundering.
  • Waarom duurzaam? Lichtgewicht dus, wist je dat dit zo’n 60% CO2 uitstoot per huis bespaart? Tevens wordt er door het gebruik van houtskeletbouwelementen ook CO2 opgeslagen, een win-win situatie dus. Maar dat is niet alles, je bouwt natuurlijk met hout (uit duurzaam beheerde bossen). Hout heeft van nature een isolerende werking en in combinatie met onze isolatietechnieken levert dat mooie, duurzame waardes op. Bij ons BENG-Element® met wel een RC-waarde tot 5.0 en ons NOM-Element® tot wel 8.0. Waarom dit voor duurzame voordelen zorgt? Maximaal temperatuur én energiebehoud plus geluidsisolatie!

Kies je voor de toekomst én voor de verduurzaming van de bouwsector? Dan kies je voor WEBO’s BENG- en NOM-Elementen.

Dé gouden combinatie

Zie jij het al voor je? Een gevelelement afgewerkt met houten kozijnen naar jouw wens wat ook nog eens ingekocht kan worden bij één partij in de markt? Want wat is als bouwer nou makkelijker om de elementen gelijk geleverd te krijgen voorzien van kozijnen, compleet beglaasd, voorzien van aflak, 2-zijdig beschermd én gemonteerd in de houtskeletbouwelementen? Resultaat? Het element is direct wind- en waterdicht én er kan gelijk gestart worden met de afbouw.

WEBO ontlast je door mee te denken, maar vooral ook door dit met kozijnen-afgewerkte element te leveren. Maar waar kies je dan voor? De keuze voor kozijnen is erg bepalend voor de uitstraling van het gebouw. We duiken in de voordelen van het geliefde HoutAlu-Kozijn®.

Hoogwaardige uitstraling, geen onderhoud

Het HoutAlu-Kozijn® is, zoals de naam al zegt, samengesteld uit hout en aluminium. De buitenzijde heeft daarom een strakke uitstraling en bestaat uit onderhoudsvrij aluminium. We kunnen ons voorstellen dat je de warme look van hout mooier vindt om met je sfeervolle interieur te combineren. Het kozijn bestaat daarom aan de binnenzijde van hout en geeft je zo het beste van beide werelden: een sfeervol interieur en een strak buitenaanzicht!

Zoals je leest zit je met de uitstraling van het HoutAlu-Kozijn® helemaal goed. Hoe het zit met de u-waarden? Het HoutAlu-Kozijn kan erg lage u-waarden behalen: 0,64. Top isolatie dus!

Waarom je zou kiezen voor dit combi kozijn?

  • Geen keuze hoeven te maken tussen hout óf aluminium
  • Perfect voor hoogbouwprojecten. Het kiezen van kozijnen voor hoogbouwprojecten kan lastig zijn. Je wilt natuurlijk een kozijn dat onderhoudsarm is én goed tegen weeromstandigheden (zoals hoge windkracht of hevige regenbuien) bestand is. Dus weer en wind? Kom maar op!
  • Zo duurzaam mogelijk! Om het HoutAlu-Kozijn® zo duurzaam mogelijk te maken, is het percentage van aluminium minimaal. Hoe? De kozijnen worden over het algemeen zoveel mogelijk opgebouwd uit hout, namelijk zo’n 80%. Wat betekent dat het aluminium gedeelte uit zo’n 20% bestaat. Maar dat neemt niet weg dat je met het gedeelte aluminium dat is er, heel veel kunt doen!
  • Keuzevrijheid. Vrijheid in de kleuren van aluminium, eventuele patronen in het aluminium, houtsoort, design van het kozijn en ga zo maar door.

Zoals je leest zijn er een hoop voordelen op te noemen bij beide producten. Een prachtige combi waarbij je duurzaam bouwt door de BENG en NOM-Elementen en het stijlvol afmaakt door het HoutAlu-Kozijn®.

Je bent nu op de hoogte van de voordelen van WEBO’s BENG- en NOM-Elementen én de combinatie met het HoutAlu-Kozijn®. Onder tussen benieuwd naar referentieprojecten met BENG- en NOM-Elementen en/of HoutAlu-Kozijnen? Bekijk ze hier!

Back to top