Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Douglas kozijnen

Douglas kozijnen van WEBO

WEBO levert douglas kozijnen volgens de BENG- en NOM-norm. Van standaard maten tot maatwerk: we kunnen douglas ramen en kozijnen in alle afmetingen leveren. De kozijnen hebben een standaard dikte van 68 of 90 mm en kunnen uitgevoerd worden met HR++ of triple beglazing. Naast douglas hout maken we ook gebruik van andere houtsoorten voor onze duurzame kozijnen, zoals mahonie, Accoya®, beuken, red grandis, eiken etc. Benieuwd naar de voordelen van douglas kozijnen? Op deze pagina vertellen we alles wat je moet weten.

Douglas/Oregon Pine

Douglas of oregon pine heeft meestal een licht geelbruine kleur, die door licht en lucht uiteindelijk verkleurt tot een oranjeachtige/bruine houtsoort. De kleur van douglas hout is variabel. Zo is het hout van jonge snelgroeiende bomen meer roodachtig en langzaam groeiende bomen juist geler. Afhankelijk van het gebied (kuststreken of gebergte) kan ook ook de volumieke massa variëren.

Kozijnen van WEBO

Bij WEBO werken we al meer dan 10 jaar in BIM. Ons productieproces is volledig geautomatiseerd, zodat we de producten in een minimale doorlooptijd op de bouwplaats kunnen leveren.

De houten kozijnen worden zowel toegepast in de woning- als utiliteitsbouw en kunnen voorzien worden van alle RAL-kleuren.
LEUK OM TE WETEN
Wist je dat WEBO haar eerste houten kozijn leverde in 1922?

Als WEBO zijn we dol op hout. Hout is duurzaam. We geven om de aarde en de leefomgeving van ieder mens. Het hout dat we gebruiken voor onze kozijnen komt enkel uit duurzaam beheerde bossen. Al het hout voor onze kozijnen is FSC® en PEFC® gecertificeerd. Ons hout is dus duurzaam en circulair.

Verschil douglas en lariks

Douglas en lariks zijn bijna identiek en worden daardoor door elkaar heen gebruikt. Toch zijn er wel enkele verschillen tussen beide houtsoorten. Douglas is meer roze van kleur en lariks meer geel. Zowel douglas als lariks zijn relatief snelgroeiende houtsoorten, die veel hars vasthouden. Voordeel hiervan is dat het hout minder gevoelig is voor rotten.

Projecten met houten kozijnen

WEBO: innovatieve kozijn oplossingen

Door de eeuwen heen heeft hout zich bewezen als een duurzaam en betrouwbaar materiaal. Het brengt vele voordelen met zich mee. Kies voor een warme uitstraling en een lange levensduur!

Als uitvinders in de timmerindustrie en kozijn-leverancier, denken wij mee met jouw bouwproces. Van engineering, fabricage, levering tot montage: wij verzorgen alles. De keuzemogelijkheden voor onze kozijnen zijn enorm. Zo heb je de keuze uit verschillende houtsoorten en kunnen we grote afmetingen realiseren.

Wij gaan jouw ontwerpuitdaging aan

Benieuwd naar de voordelen van Douglas kozijnen of wil je geadviseerd worden over andere houtsoorten? Bij WEBO bieden we maatwerk voor ieder project.

Neem contact op met Job Huisman; hij denkt graag met je mee.

Brochure aanvragen

Vraag online je offerte aan

Download de STABU bestekteksten

Veelgestelde vragen

Waarom Douglas kozijnen?

Douglas wordt veel toegepast als tuinhout. Denk bijvoorbeeld aan (tuin)deuren en -ramen. Het materiaal leent zich ook zeer goed om verwerkt te worden tot een kozijn. Zo verwerken we douglas vaak in het HoutAlu-Kozijn®. Uniek aan dit kozijn is dat het hout niet blootgesteld wordt aan weersinvloeden door het onderhoudsarme aluminium aan de buitenzijde.

Is douglas duurzaam?

Douglas valt in duurzaamheidsklasse 3, wat betekent dat het een matig-goede duurzame houtsoort is. Onbewerkt heeft douglas eren levensduur van 10 tot 15 jaar. WEBO kan het houtsoort verwerken tot duurzame kozijnen.

Back to top