Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Accoya® hout

Accoya® hout

is de naam van hout dat verduurzaamd is door een bijzondere methode: Acetyleren. Waar andere behandelmethoden hout slechts oppervlakkig verduurzamen, is Accoya® hout behandeld tot in de kern. Daardoor hebben bewerkingen achteraf geen nadelige effecten op dit hout. Maar er zijn meer voordelen:

  • Het hout zwelt en krimpt minimaal 75% minder na de behandeling
  • Ramen en deuren openen en sluiten moeiteloos in elk seizoen
  • Alle Accoya® hout komt uit duurzaam beheerde bossen en is 100% FSC

Het duurzaamste hout ter wereld

Door de bijzondere verduurzaming blijft Accoya® bij bovengrondse toepassing wel 50 jaar goed. Maar ook bij contact met grondwater houdt het meer dan 25 jaar stand. Accoya® hout is daardoor bij uitstek geschikt voor buitentoepassingen.

Accoya® hout, milieu- en onderhoudsvriendelijk

Het hout voor Accoya® komt uit duurzaam beheerde bossen en ook na behandeling bevat het geen giftige stoffen. Accoya® hout kan dan ook geheel veilig worden hergebruikt. Ook heeft het van nature een verbeterde thermische isolatie, waardoor het zeer geschikt is om te verwerken in kozijnen en deuren die moeten isoleren.

accoya-hout

Minder onderhoudskosten door toepassing van Accoya®

Gebruik van Accoya® hout heeft veel lagere onderhoudskosten tot gevolg. Mocht u er toch voor te kiezen om Accoya® te schilderen dan kunt u een zeer gemakkelijke te schilderen houtsoort verwachten. Die tevens weinig voorbereiding vraagt en weinig tot niet geschuurd hoeft te worden. Reden temeer om eens goed te overwegen of de bijzondere eigenschappen van dit hout uiteindelijk niet veel voordeliger voor u zullen uitpakken.

Voor meer informatie over Accoya®, klikt u hier om naar de website te gaan.

Back to top