Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Hoogbouw in Heerenveen met het HoutAlu-Kozijn®

Een van de doelen van de Gemeente Heerenveen voor de komende jaren is het opknappen & het toekomstbestendig maken van het centrum. De nieuwe woontoren aan het Burgermeester Kuperusplein is hier een belangrijk onderdeel van. Bouwcombinatie Friso Koopmans V.O.F. heeft bij dit project gekozen voor het energiezuinige en onderhoudsarme HoutAlu-Kozijn® van WEBO.

Beeld: Adema Architecten

HoutAlu-Kozijn® voor hoogbouw

Dankzij het weersbestendige aluminium aan de buitenzijde is het HoutAlu-Kozijn® ideaal voor deze 50 meter hoge toren. Het onderhoudsinterval is minimaal en weersomstandigheden hebben geen invloed op het kozijn. Daarnaast heeft het HoutAlu-Kozijn® een positieve invloed op de energiekosten van de woontoren.

De productie van de kozijnen is inmiddels begonnen. In totaal zullen er meer dan 500 hout-aluminium kozijnen worden geëngineerd en geproduceerd voor dit project. De kozijnen bestaan uit geoptimaliseerd grenen met een aluminium kader.

Van parkeerterrein naar stadspark

De 50 meter hoge toren met sociale huurwoningen komt op de plek van het oude postkantoor en de appartementen zullen gasloos worden gebouwd. Er worden uiteindelijk 92 nieuwe appartementen gerealiseerd aan het Burgemeester Kuperusplein. Volgens de planning van WoonFriesland zullen de nieuwe bewoners in de zomer van 2024 kunnen genieten van hun nieuwe woning in het hartje van Heerenveen.  

Beeld: Adema Architecten
Beeld: Adema Architecten

Langzaam maar zeker verandert het Burgemeester Kuperusplein van een groot parkeerterrein naar een stadsparkje en onder het plein zal een parkeergarage worden aangelegd. De Albert Heijn verhuist naar een ruimere locatie en er komt meer groen in het centrum. Het vernieuwde centrum moet uiteindelijk een optimale plek worden om te wonen, werken en te recreëren.

Meer weten?

Meer weten over het HoutAlu-Kozijn®? Lees er hier meer over of neem contact op met onze accountmanager Job Huisman via jhuisman@webo.nl !

Back to top