Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Hoe behalen we de NOM-Norm?

Hoe behalen we de NOM-Norm in de bouw?

2050, het lijkt nog ver in de toekomst, maar het is een mijlpaal in de bouw. Vanaf dat jaar zal de NOM-Norm van kracht gaan. Met andere woorden, alle nieuwbouw en renovatieprojecten zullen vanaf dan moeten gaan voldoen aan de Nul Op de Meter-eis. Hoe zorgt u ervoor dat het gebouw nul op de meter krijgt? Het is een combinatie van meerdere factoren, maar met hout is het mogelijk, graag laten wij het aan u zien!

Het NOM-Kozijn®, zuinig met energie.

De eerste stap voor een NOM-gebouw is een goede thermische schil creëren om energie te besparen. Immers staat NOM voor Nul op de Meter. Om dit te bereiken heeft WEBO het NOM- kozijn® ontwikkelt. Het NOM-kozijn® van WEBO heeft een U-waarde tot 0,8. Deze waarde wordt bereikt door een kozijndikte 90mm, in combinatie met Triple glas en moderne detaillering. Hierdoor ontstaat er een prettig klimaat, met optimaal warmtebehoud en minimaal energieverlies.

De investering in het NOM-kozijn verdient zich terug door een sterke verlaging van de energiekosten. Ook wordt hiermee een grote stap in de circulariteit gezet! Wij zien dat de combinatie van hout en triple glas veel wordt toegepast met Meranti en Accoya! Natuurlijk zijn dat niet de enige houtsoorten die WEBO verwerkt, ook kunnen we houtsoorten zoals bijvoorbeeld Eiken, Essen en Lariks verwerken tot een kozijn. Op maat gemaakt naar uw wens.

Een stap verder met HSB-elementen!

Een NOM-Kozijn® is niet voldoende om een gebouw volledig NOM te laten zijn. Daarvoor zijn meerdere maatregelen nodig. Denk hierbij aan goede isolatie en hoge luchtdichtheidskwalificaties. Ook hiervoor heeft WEBO wat bedacht, het NOM-Element®, welke ook voldoet aan de NOM-Norm.

Prefab houtskeletbouwelementen die een RC-waarde hebben tot 8.0! Door het prefab element wordt de bouwtijd aanzienlijk verkort. Deze elementen zijn voorzien van duurzaam hout en zijn lichtgewicht. De combinatie van HSB-elementen met een NOM-Kozijn® zorgt ervoor dat de volledige gevel klaar is voor 2050.

Hout is duurzaam

Hout staat in de belangstelling, ook bij WEBO. En terecht, het is een duurzame en circulaire grondstof. Met het groeien van de bossen wordt meer en meer CO2 opgeslagen en dat draagt bij aan het milieu. WEBO past het STIP certificaat toe, al het hout dat wij gebruiken komt uit duurzaam beheerde bossen, zoals PEFC- en FSC-hout. Op steeds meer bouwplaatsen speelt hout een grotere rol, zo verduurzaamd de bouwsector. Daar worden we bij WEBO blij van.

Het NOM-Kozijn® en NOM-Element® van WEBO vullen elkaar perfect aan, waardoor er een complete Nul op de Meter gevel ontstaat. Maatwerk met een goed, duurzaam doel! Samen bouwen we aan de toekomst van 2050.

Back to top