Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

HoutAlu-Kozijn®: Hoogwaardige uitstraling, geen onderhoud

Onze omgeving verandert, en “het geheim van verandering is om al je energie in te zetten, niet om het oude te bevechten, maar om aan het nieuwe te bouwen” zoals Socrates dat ooit zei. De natuur doet een noodkreet aan de bouwsector om anders te werk te gaan. Als uitvinders in de timmerindustrie, kijken we vooruit, en bouwen we daarom altijd met verantwoord hout. Met het HoutAlu-Kozijn® is de stap naar een duurzaam bouwproject voor aannemers een stuk makkelijker.

Lees verder of vraag hier een brochure aan over ons HoutAlu-Kozijn®


Het beste van twee werelden

Wie graag een stap verder gaat dan de norm, kiest voor het HoutAlu-Kozijn® van WEBO. In dezelfde slag heb je het beste van twee werelden. Het veelzijdige kozijn combineert twee materialen: hout en aluminium. Hout laat zich namelijk geweldig combineren met andere grondstoffen. Nu pakken we de voordelen van beide materialen samen.

Hout: een wondermiddel

De binnenzijde van het HoutAlu-Kozijn® bestaat uit hout. De houten zijde zorgt voor vele voordelen die andere grondstoffen niet kunnen bieden. Hout is namelijk duurzaam, circulair en wie met verantwoord hout bouwt, denkt aan het welzijn van het milieu. In tegenstelling tot alle (ja alle!) andere bouwmaterialen, is hout hernieuwbaar. Voor hout hebben we natuurlijk bomen nodig, en bij WEBO stellen we voorop dat we bomen kappen om het bos te helpen en volgende generaties te voorzien van nóg meer bomen. Hoe dit kan? Dat heeft te maken met duurzaam bosbeheer. Dit betekent dat voor elke boom die gekapt wordt, er een nieuwe voor in de plaats komt. Het is belangrijk dat bomen worden gekapt, omdat groeiende, jonge bomen zorgen voor meer CO2-opname. Een bos met alleen maar oude bomen helpt ons milieu daarom niet verder, maar juist achteruit.

Houten kozijnen laten zich kennen door eindeloos veel mogelijkheden in ontwerp. Wil je bijvoorbeeld een extra chique uitstraling? Kies dan voor eikenhout met een transparante afwerking. Wil je een prachtige roze-achtige houtkleur met een warme uitstraling, kies dan voor Douglashout! Zo zorgt elke houtsoort voor een andere look, en daar heeft WEBO er als houtliefhebber genoeg van. Niet alleen de houtsoort zorgt voor een indrukwekkende uitstraling, maar ook de flexibiliteit maakt dromen waar. Zo zijn de grootste en meest aparte afmetingen mogelijk. Bekijk hieronder bijvoorbeeld de enorme HoutAlu-Kozijnen voor Wageningen University & Research!

Aluminium: een strakke blikvanger

De binnenkant van het HoutAlu-Kozijn® bestaat dus uit hout, en je raadt het al: de buitenzijde bestaat uit aluminium. Om het kozijn zo duurzaam mogelijk te maken, is het percentage van aluminium minimaal. Over het algemeen bouwen we het kozijn namelijk op uit 20% aluminium en 80% hout. Maar dat neemt niet weg dat je met het gedeelte aluminium dat er is, heel veel kunt doen!

Zo zijn er bijvoorbeeld zelfs patronen mogelijk in de kleur en afwerking van de aluminiumzijde, in tegenstelling tot de meeste volledige aluminium kozijnen. Wageningen University & Research koos bijvoorbeeld voor een zwart-wit patroon in sommige kozijnen, zoals hieronder is te zien!

Jouw wens staat centraal

Het is waarschijnlijk al duidelijk dat geen ontwerpuitdaging te gek is voor het HoutAlu-Kozijn®, maar we zijn nog niet klaar. Een duurzaam kozijn ondersteunt en versterkt een duurzaam leven, en daar is topisolatie en energiebehoud natuurlijk niet uit weg te denken.

De dikte van het kozijn speelt hier al een erg grote rol in. Zo zijn 68 en 90 mm dikke kozijnen de standaard bij WEBO, gemaakt voor de meest energieneutrale projecten, want daar staan we immers voor.

Samen met de afmetingen van het kozijn, zorgt de beglazing ervoor dat het gebouw op temperatuur blijft en de energie zo goed mogelijk behouden wordt. We bieden daarom de keuze voor HR++ (dubbel) glas of triple glas. HR++ Glas is een dubbele beglazing, die de BENG (Bijna Energieneutraal Gebouw) -norm behaalt. Deze norm gaat per 1 januari 2021 in en hier moet dus door alle bouwers aan voldaan worden. Maar wij kijken graag verder dan naar de nabije toekomst, en daarom bieden we ook triple glas, voor de meest vooruitstrevende en innovatieve bouwers. Het triple glas ondersteunt een volledig energieneutraal gebouw en voldoet dus aan de NOM-norm van 2050.

Naast keuzevrijheid in beglazing, kun je bij WEBO ook je eigen invulling geven aan de kleur, houtsoort, type aluminium profiel, design van het kozijn en ga zo maar door.

Vraag hier jouw brochure over ons HoutAlu-Kozijn® aan.Back to top