Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Geef hout een nieuw leven met Circulair-Kozijn®

Geef hout een nieuw leven met Circulair-Kozijn®

40 jaar oude deuren, die een nieuw leven krijgen als hoogwaardig houten kozijn. Het Circulair-Kozijn® van WEBO is er het resultaat van! Met dit circulaire en duurzame product, voorkomen we afval en schadelijke emissies. Zo houden we de bodem, het water en de lucht schoon.

Blijf stikstofpositief

Als we circulariteit zien als iets wat exclusief is, gaat de massa van de bebouwde omgeving niet mee. Een circulaire economie is een systeem waarbij na het toevoegen van waarde, een deel van die waarde weer kan oogsten na een bepaalde gebruiksperiode. Of misschien nog wel beter: dat er waarde wordt toegevoegd gedurende de levensduur.

Het Circulair-Kozijn® zorgt voor het beste hergebruik van hout. Hout neemt CO2 op en houdt het ook vast, er is geen ander materiaal dat dit ook doet. Het hout moet dan uiteraard wel duurzaam zijn. Dit houdt in dat het over PEFC- en FSC®-certificaten beschikt. Het hout van WEBO beschikt over beide, deze worden gecombineerd met een STIP-certificaat.

De voordelen op een rijtje

Het Circulair-Kozijn® brengt vele voordelen met zich mee. Enkele hiervan zijn:

  • Geen uitstoot van schadelijke stoffen tijdens de productie.
  • Geen onderhoud nodig, daardoor niet milieubelastend.
  • Gebruik van Europees en Nederlands hout. Als bouwproduct is dit bio-based. Het kent een uitermate lage CO2-impact, in tegenstelling tot kunststof en aluminium. Hout zorgt voor 60% minder CO2-uitstoot per woning.
  • Energieprestatie Uw-waarde 0,7!
Circulair-kozijn-Webo
Het Circulair-Kozijn®

Het proces

Onze productietechnieken zijn doordacht. Daardoor is het hout van een houten geveltimmerwerk bij het einde van haar levensduur makkelijk opnieuw in de keten op te nemen. We vatten ons Circulair-Kozijn® proces kort samen:

Uit bijvoorbeeld flats, worden houten deuren en verdere bronnen voor het Circulair-Kozijn® verkregen. Alles wordt nauwkeurig gedemonteerd van de deuren, waaronder de glaslatten, brievenbussen, scharnieren tot aan de kit. Nadat het hout gedemonteerd is, vindt de montage plaats. Het hout gaat door de machine en wordt vervaardigd tot Circulair-Kozijn®. Op dat moment is het kozijn, wat van deurenhout is gemaakt, weer in staat voor gebruik!

Wil je weten wat het milieuvriendelijke Circulair-Kozijn® voor jouw project kan betekenen? Vraag dan hieronder in enkele stappen gemakkelijk een offerte aan!

Of neem contact op met onze Accountmanager medewerker Job Huisman (+31(0)611 97 69 01 of jhuisman@webo.nl).

Back to top