Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Gare Maritime Brussel

2.400 Eiken kozijnen en balustrades voor Gare Maritime Brussel

Historie

Middenin de stad Brussel ontplooien oude stationshallen zich tot een overdekte stad. De hallen zijn 175 meter diep en rusten op ranke gietijzeren pilaren. Het kopstation, welke gebouwd is tussen 1902 en 1907 was het belangrijkste spoorknooppunt van de Brusselse haven.

Historie Gare Maritime

Het project

De hallen met een grootte van 75.000 vierkante meter worden veranderd tot een overdekte stad met winkelruimtes, promenades en daarnaast ook horeca. Hiervoor zal WEBO 2.400 eiken kozijnen en balustrades engineeren, produceren en monteren.

Het team van WEBO is in samenwerking met MBG volop bezig met de ontwikkeling. Om deze samenwerking zo efficiënt te laten te verlopen, vind de engineering van de kozijnen en balustrades plaats in BIM. Dit zorgt ervoor dat alle relevante informatie gebundeld, gebruikt en ook beheerd wordt in één digitaal model. Op deze manier zijn de eventuele knelpunten op tijd zichtbaar en de faalkosten geminimaliseerd.

Mock-up

Het project is begonnen met het vervaardigen van een mock-up waar alle elementen van het project in naar voren komen. De mock-up fase is ten einde en de fabriek is begonnen met de productie van de eiken kozijnen en balustrades.

Voor de montage van de kozijnen en balustrades werken wij samen met een vakkundig team, onder leiding van DRDS. Het project zal naar verwachting tot 2020 doorlopen.

Stadhuiskwartier Deventer

De architect van Gare Maritime is Neutelings & Riedijk, zij hebben ook het Stadhuiskwartier te Deventer ontworpen waar ook eiken binnen- en buiten kozijnen van WEBO te zien zijn.

Al met al, een project waar onze uitvinders met veel passie aan werken! Houdt onze website in de gaten, want daar houden we u graag op de hoogte van dit project!

Wij gaan weer verder met het produceren van de 2.400 kozijnen en balustrades… Tot snel!

Back to top