Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Een nieuw duurzaam project… Fibonacci Amsterdam

Fibonacci Amsterdam: een nieuw duurzaam project!

Fibonacci, een groot woningbouwproject in Amsterdam met de producten van WEBO. Er komen maar liefst 243 huurappartementen in het complex aan het Oostelijk Havengebied van Amsterdam. De bedoeling is dat er een living community wordt gerealiseerd en bewoners gebruik kunnen maken van verschillende faciliteiten. In het tweede kwartaal van 2021 zal de bouw beginnen met als projectontwikkelaar VORM en investeerder Rockfield Real Estate. Kortom een groot project gelegen in het centrum van Amsterdam waar WEBO haar steentje mag bijdragen. Bent u benieuwd wat wij leveren? Lees dan snel verder!

Duurzame HSB-elementen

Vooral aan de binnenkant van het gebouw wordt het werk van WEBO zichtbaar. Daar worden namelijk de HSB-elementen geplaatst, met een Lariks afwerking. In deze wanden zitten de houten kozijnen voor de toegangsdeuren naar appartementen verwerkt. WEBO levert dus een volledig product die de binnengevel van het appartement sluit. De grote voordelen van HSB-elementen zijn de duurzame prestaties en verkorting van de bouwtijd.  

CLT-houten vloer met balustrade

Fibonacci Amsterdam Bovenaanzicht

Naast houtskeletbouw-elementen levert WEBO ook de vloerdelen. Deze vloeren worden ontwikkeld van CLT-hout. CLT staat voor Cross Laminated Timber, vrij vertaald gekruist laminaat hout. Houten latten worden onder hoge druk opgebouwd in verschillende lagen. Deze lagen worden in 90 graden ten opzichte van elkaar geplaatst. Hierdoor ontstaan de gekruiste lagen. Wanneer de verschillende lagen zijn opgebouwd, naar gewenste afmetingen, ontstaat een erg sterk paneel.

Met het CLT-hout worden vloeren geproduceerd, deze zal WEBO in samenwerking met Woodteq gaan leveren bij Fibonacci. De sterke vloer zal worden gedragen door gelamineerde liggers, uiteindelijk zijn deze niet meer zichtbaar na de bouw door de afwerking van de plafonds.

De vloeren zullen worden afgewerkt met een balustrade. De balustrade wordt gemaakt van hout en glas, wat zorgt voor een openlijke en warme sfeer in het complex.

Duurzaam

Tijdens de bouw van het complex wordt nagedacht over het duurzame aspect. Dat speelt nu een belangrijke rol, maar ook in de toekomst is dit het geval. Er wordt gelet op verschillende scores. Een van die scores is EPC, energieprestatiecertificaat, deze ligt voor Fibonacci op 0,15. In dit geval hoe lager, hoe beter, want er is minder energie nodig om de woning te verwarmen. Een andere score waar tijdens de bouw op wordt gelet is de GPR, dit getal ligt tussen de 1 en 10. Het kan gezien worden als rapportcijfer, in dit project ligt de score op 8. Onze HSB-elementen dragen hierin bij door de goede isolatietechnieken en slimme ventilatie.

Een duurzaam project met 243 nieuwe woningen waar WEBO graag aan bijdraagt. Dus, benieuwd wat WEBO bij kan dragen in uw project? Vraag dan hier je offerte aan!

Back to top