Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

CE-gemarkeerde Brandwerende Ramen

CE-gemarkeerde Brandwerende Ramen

WEBO maakt het, SKH maakt het mogelijk

Sinds 2014 is de NEN-EN 16034 (Voetgangersdeuren, industrie-, bedrijf- en garagedeuren, en ramen die open kunnen – Productnorm, prestatiekenmerken – Brandwerende en/of rookbeperkende kenmerken) een veel besproken norm.

Brand en rookwerendheid wordt in Europa een steeds belangrijker thema denk bijvoorbeeld aan de brand in een groot flatgebouw in London in 2017. Voor SKH reden te meer om haar accreditatiescope hierop uit te breiden. Echter uitbreiding van een scope is  als het kip en het ei verhaal. Uitbreiding kan alleen aan de hand van een dossier van een producent die brandwerende gevelelementen kan maken.

Echter om brandwerende gevelelementen die aan de norm voldoen te beoordelen heb je een geaccrediteerde gecertificeerde instelling nodig (kip en het ei). SKH heeft, om de scope uit te breiden, WEBO met als projectleider Jan Nijmeijer, bereid gevonden om dit proces aan te gaan. Nu SKH , dankzij deze gezamenlijke actie, officieel geaccrediteerd is voor de NEN-EN 16034 heeft WEBO als eerste van SKH het certificaat mogen ontvangen. Dit betekent dat WEBO vanaf heden brandwerende draaivalramen en uitzetramen (met en zonder zijlicht) met CE mag verkopen. Zie uitreiking certificaat Oscar van Doorn (directeur SKH) aan Willem Haase (directeur WEBO). SKH feliciteert WEBO nogmaals met het behalen van het certificaat ‘Brandwerende ramen en draaivalramen (met en zonder zijlicht)

Back to top