Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Tuinhof Blaucapel Utrecht - Kozijnen en HSB-Elementen van WEBO

Laagbouw projecten met HSB

Laagbouw met houtskeletbouw

Houtskeletbouw is een gezonde, snelle maar ook verantwoorde manier van bouwen, die bij uitstek geschikt is voor energiezuinige gebouwen. Tegenwoordig wordt de houtskeletbouw woning steeds populairder. Want het bouwen met HSB-wanden verloopt sneller. Weten wat hout voor jouw laagbouwproject kan betekenen? Wij vertellen je graag meer!

Niek Troost
INFORMATIE & ADVIES
NIEK TROOST
ADVIES & ONTWERP
ntroost@webo.nl
+31 6 10 97 83 73

Het snelle van hout

Het snelle van hout

Elke houtskeletbouw woning heeft één ding gemeen: de basis wordt altijd gelegd in de fabriek. Dat betekent dat alle onderdelen van het skelet vooraf worden gefabriceerd.

Als het skelet van de houtskeletbouw woning klaar is, wordt het geraamte in delen naar de bouwplaats getransporteerd. Daar hoeft het houtskeletbouw-element alleen nog maar verankerd te worden. Het resultaat? Maximale bouwtijdverkorting!

HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Het veilige van hout

Bij houtskeletbouw bestaat de draagstructuur vrijwel volledig uit hout. Door brandveilige materialen toe te passen, zorgen we voor maximale brandveiligheid.

Wanneer je kiest voor ecologisch bouwen met HSB-wanden, kies je resoluut voor échte duurzaamheid. De bouwmaterialen zijn milieuvriendelijk, je woning bespaart energie en je leeft in een aangenaam en gezond leefklimaat.

LEUK OM TE WETEN
Voor duurzaam verantwoorde HSB-elementen, kiest men voor hout uit bossen met een verantwoord bosbeheer.

De leveranciers van dit hout worden verplicht om de gekapte bomen te vervangen door nieuwe exemplaren – de meest ecologische vorm van bosbeheer. Ook voor andere bouwmaterialen, zoals de isolatie, kies je met houtskeletbouw steeds voor een ecologische oplossing.

Dé leverancier voor HSB elementen

Dé leverancier voor HSB elementen

Als uitvinders in de timmerindustrie en HBS-leverancier, kunnen wij meedenken in jouw ontwerpproces. Van engineering, fabricage, levering tot montage, wij verzorgen alles. De HSB gevelelementen kunnen ook prefab voorzien worden van kozijnen en glas! Zo hoef je dus niks meer zelf te plaatsen.
Onze prefab gevel elementen zijn uniek in de wereld! Door te bouwen met hout helpen we de wereld dan ook een handje verder. De elementen behalen zeer hoge isolatiewaarden, waardoor je voldoet aan de BENG / NOM eisen en klaar bent voor de toekomst. Wil je een compleet BENG/NOM-gevelelement? Kies dan voor de combinatie met BENG/NOM-Kozijnen in een Steigerloos® gevelelement!

Unieke prefab HSB gevelelementen

Gebouwen worden een stuk efficiënter neergezet dan in de traditionele bouw, wat komt door het werken met geprefabriceerde elementen. We oogsten dan ook al jarenlang succes met prefab gevelelementen met hoge isolatiewaardes. Bij WEBO worden de HSB-wanden voorzien van houten kozijnen die voldoen aan de NOM-normen, wat zorgt voor een complete Nul-op-de-Meter gevel. Alles wat uit onze fabriek komt is klaar voor 2050. Hout heeft van nature een isolerende werking en bij WEBO hebben we effectieve isolatietechnieken ontwikkeld, waardoor er hoge RC-waardes worden behaald. Neem bijvoorbeeld ons BENG-Element die een RC-waarde van 4,5 tot 5 bereikt, of het NOM-Element dat een RC-waarde tot 8.0 behaalt. Deze zijn modulair en het veranderen van een HSB gebouw in de toekomst is daardoor mogelijk!

BENG- OF NOM-ELEMENT®Bouwtijdverkorting
Door een compleet prefab HSB-element toe te passen wordt de bouwtijd enorm verkort.

BENG- en NOM-eisen
Voldoe aan alle BENG- en NOM-eisen. Energieneutraal bouwen en voldoen aan de NOM-eisen? Gebruik dan ons NOM-Element®

Rc-waarde
Het van nature isolerende hout in combinatie met onze isolatietechnieken, zorgt voor een BENG of NOM-Element® met een RC-waarde tot wel 8,0.

CO2-opslag
Hout is het enige bouwmateriaal dat CO2 opslaat. Bouwen met HSB-elementen draagt daarom bij aan een betere leefomgeving.LEES ALLE PRODUCTEIGENSCHAPPEN

WEBO: innovatieve HSB oplossingen

Wereldwijd is er een sterke stijging van het toepassen van houtskeletbouw elementen. Neem bijvoorbeeld de woonhuizen in Canada en de Verenigde Staten, 90% daarvan is opgetrokken in houtskeletbouw-elementen.

Als uitvinders in de timmerindustrie en HBS-leverancier, kunnen wij meedenken in jouw ontwerpproces. Van engineering, fabricage, levering tot montage, wij verzorgen alles. Onze HSB gevelelementen kunnen ook prefab voorzien worden van kozijnen en glas! Zo hoef je dus niks meer zelf te plaatsen, en rest echter alleen het monteren.

Een hoogwaardig ontwerp en vrijheid in gevelarchitectuur?

Benieuwd wat dit voor jouw bouwproject kan betekenen?
Bespreek dan je wensen met Niek Troost; hij denkt graag met je mee.

Brochure aanvragen

Download de STABU bestekteksten

Vraag online je offerte aan

Back to top