Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

BENG & NOM-Kozijn® vs. HoutAlu-Kozijn®

We kunnen ons de ‘keuzestress’ voorstellen die je krijgt als je moet kiezen tussen twee producten die eigenlijk allebei top zijn. Om je aan het kozijn te helpen dat het best bij jou of jouw project past, praten we je bij over de 3 grootste verschillen tussen het BENG en NOM-Kozijn® en het HoutAlu-Kozijn®.

Lees gauw verder of vraag hier meteen je offerte aan!

1. Waar jij meer van ‘hout’

Laten we eerst beginnen met het grootste verschil tussen het HoutAlu-Kozijn® en het BENG of NOM-Kozijn®: het materiaal!

Het HoutAlu-Kozijn® is, zoals de naam al zegt, samengesteld uit hout en aluminium. De buitenzijde heeft daarom een strakke uitstraling en bestaat uit onderhoudsvrij aluminium. We kunnen ons voorstellen dat je de warme look van hout mooier vindt om met je sfeervolle interieur te combineren. Het kozijn bestaat daarom aan de binnenzijde van hout en geeft je zo het beste van beide werelden: een sfeervol interieur en een strak buitenaanzicht!

Het voordeel van het hout is dat het écht een sfeer kan creëren. Daarom hebben we voor de houtliefhebbers ook volledig houten kozijnen, waarbij we je de keuze bieden tussen een BENG of NOM-Kozijn®. Zoek je naar kozijnen die een warme uitstraling bieden aan jouw gebouw? Dan zijn houten kozijnen de beste optie voor jou!

2. Waar u-waarde aan hecht

De u-waarde is het warmtedoorgangscoëfficiënt van het kozijn, of simpel gezegd, hoe goed het kozijn ervoor zorgt dat warmte en energie niet verloren gaan uit het gebouw. Hoe lager de u-waarde, hoe beter het kozijn het gebouw isoleert.

Het HoutAlu-Kozijn® en het BENG en NOM-Kozijn® kunnen verschillende u-waardes behalen. Het HoutAlu-Kozijn® kan bijvoorbeeld de erg lage u-waarde 0,64 behalen, topisolatie dus! Ook het BENG en NOM-Kozijn® kunnen als houten kozijnen bijzonder goede u-waardes behalen, namelijk tot wel 0,8! Met zowel het HoutAlu-Kozijn® en het BENG/NOM-Kozijn® voldoe je daarom aan de BENG en NOM-eis die de overheid vanaf 2021 zal stellen. Maar wat is dan het verschil tussen het BENG-Kozijn® en het NOM-Kozijn®? Het voornamelijkste onderscheid is de u-waarde. Het BENG-Kozijn® kan namelijk de u-waarde 1.0 behalen en het NOM-Kozijn® de u-waarde 0.8.

3. Hoge standaarden

Met hoogbouwprojecten is het kiezen voor een kozijn vaak iets lastiger. Je moet namelijk op zoek naar een kozijn dat onderhoudsarm is en goed tegen weeromstandigheden bestand is, zoals een hoge windkracht of hevige regenbuien.

Het HoutAlu-Kozijn® onderscheidt zich ook daarin van andere kozijnen. Doordat aluminium, net zoals hout, onderhoudsarm of zelfs onderhoudsvrij is, heb je er geen omkijken meer naar. Voor zowel het HoutAlu-Kozijn® en het BENG en NOM-Kozijn® geldt dat zij opgebouwd zijn uit erg stevig materiaal. Dus weer en wind, kom maar op!

Weet jij al voor welk kozijn je wilt gaan of twijfel je nog? Vraag hier in ieder geval snel en gemakkelijk een offerte aan, om je keuzes te vergelijken!

Back to top