Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

5 Uitgelichte Transformatieprojecten

Leegstaande gebouwen, zonde. Zeker nu er in heel Nederland nog steeds veel behoefte is aan extra woonruimte. Gelukkig is een derde van de leegstaande kantoren geschikt voor transformatie naar woningen. (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, z.d.). Een groot voordeel van vastgoedtransformatie is dat in kortere tijd meer nieuwe woningen gerealiseerd kunnen worden. Hierbij worden kosten bespaard door elementen en materialen opnieuw te gebruiken. Dat laatste is bovendien ook duurzaam.

Ook WEBO mag met vaste regelmaat een bijdrage leveren aan mooie en unieke transformatieprojecten. In deze nieuwsbrief leest u over 5 van dit soort projecten:

#1 Metropool-appartementen in Almere

Type transformatie: Kantoorgebouwen naar appartementencomplex.

De twee oude station offices in Almere zijn getransformeerd tot luxe appartementen. Hiervoor zijn de twee voormalige kantoorpanden duurzaam herontwikkeld en beide met twee nieuwe verdiepingen uitgebreid. Gelegen aan de weerszijden van het treinstation van Almere Centrum, bieden de 67 ruime appartementen met oppervlaktes van 64 m2 tot 139 m2 voor elk wat wils.

WEBO mocht in opdracht van AKOR de Steigerloos® gevelelementen voor dit mooie project engineeren in BIM, produceren en leveren. Omdat er bij het monteren van Steigerloos® gevelelementen geen steigers nodig zijn, zijn de elementen ideaal voor binnenstedelijke toepassingen zoals deze.

#2 Nijenoord in Utrecht

Type transformatie: Onderwijsgebouw naar appartementen.

Hogeschool Utrecht maakte tot 2016 gebruik van het Nijenoordgebouw. Toen de hogeschool vertrok naar het Science Park kwam het pand echter leeg te staan. TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep heeft het gebouw vervolgens getransformeerd naar een appartementengebouw met 195 vrije sector huurappartementen met twee commerciële ruimten en een parkeergarage.

WEBO heeft in opdracht van Koopmans Bouw B.V. de Steigerloos® gevelelementen inclusief kozijnen geëngineerd, geproduceerd en geleverd.

#3 Het Maanplein in Den Haag

Type transformatie: Voormalig KPN hoofdkantoor naar appartementencomplex.

The Green Campus, zo heette het voormalige kantorencomplex dat ontwikkeld is door KPN. Dit complex aan het Maanplein in Den Haag is volledig gebouwd op een ondergronds parkeergarage, die ruimte biedt aan 950 parkeerplaatsen. De kantoren zijn getransformeerd naar 266 huurwoningen, allemaal voorzien van energielabel A. In opdracht van Pleijsier Bouw mocht WEBO energiezuinige HSB-elementen engineeren in BIM, produceren en leveren voor dit transformatieproject.

#4 Gare Maritime in Brussel

Type transformatie: Voormalig treinstation naar overdekte stad met foodhall, winkels en kantoren

Gare Maritime in Brussel is gebouwd in het begin van de 20ste eeuw als goederenstation. In de drie hoge hallen stopten de treinen, en in de vier lagere hallen werden de goederen ingeklaard voor de douane. Na jaren van leegstand heeft het ontwerp van Neutelings en Riedijk het gebouw nieuw leven ingeblazen. Nu staan er twaalf paviljoenen waarin kantoren en commerciële ruimte zijn ondergebracht. Het gebouw is energieneutraal, en maakt gebruik van de laatste energietechnologieën en isolerende bouwmaterialen. Twee van deze bouwmaterialen zijn eiken balustrades 2400 eiken kozijnen. Deze producten zijn door WEBO geëngineerd, geproduceerd en gemonteerd. Een groot voordeel van het Eiken-Kozijn® is dat deze goed toepasbaar is voor kozijnen en deuren met grote afmetingen, zoals dat bij dit project het geval was.

Met een oppervlakte van 45.000 m2 is Gare Maritime vandaag de dag het grootste houtbouwproject van Europa.

Lees meer over Gare Maritime op onze website >

#5 Drienerstaete in Hengelo

Type transformatie: Kantoorgebouw naar appartementencomplex.

Het Tebodin-gebouw in Hengelo bestond uit 5 kantoorlagen, een entree met bergingen op de begane grond en een archiefkelder. Vandaag de dag bestaat het gebouw uit 5 woonlagen, met op de begane grond een fietsenberging. De archiefkelder is getransformeerd in een stalingsgarage die bereikbaar is via de nieuwe hellingbaan. De gevels zijn voorzien van nieuwe houtskeletbouw-elementen en metselwerk, zodat deze voldoen aan de eisen.

WEBO heeft de prefab gevelelementen geëngineerd in BIM, geproduceerd en geleverd voor dit project van Nijhuis Bouw B.V.

Wilt u meer van onze projecten bekijken? Dat kan! Bezoek onze projectenpagina voor meer informatie.

Back to top