Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

WEBO, uitvinders in de timmerindustrie

WEBO, uitvinders in de timmerindustrie

WEBO heeft voor de uitgave van Bouwen in het Oosten een exclusief interview gegeven. Dit interview verscheen in de 3e editie van juni/juli 2017, en kun je hier lezen.

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Deze constatering prijkt prominent op de homepage van WEBO uit Rijssen dat zich heeft gespecialiseerd in de fabricage, levering en montage van houten kozijnen, HSB-elementen en slimme bouwoplossingen onder de naam Steigerloos Bouwen. Directeur Willem Haase legt uit dat het genoemde statement hem pakweg tien jaar geleden mede getriggerd heeft het roer om te gooien.

“Als we deden, wat we zeven jaar geleden deden was het niet goed afgelopen. Ik heb tijdens de crisisjaren ongeveer vijftig procent van mijn concurrenten zien wegvallen. Wij hebben de laagconjunctuur aangegrepen als een kans. We zijn gaan innoveren en met succes. In onze sector gold dat de producten steeds slechter én duurder werden. Een gevaarlijke mix, zo is gebleken. Bij WEBO is geïnvesteerd in zowel de producten als de processen die eraan ten grondslag liggen. Dat betekent robotisering, automatisering, kortom; waar mogelijk, industrialisatie. Volgens ons is dat de toekomst voor onze branche. Zo weinig mogelijk mensen bij de productie, maar een maximalisatie van de menselijke creativiteit. Wij geloven in deze filosofie en onderscheiden ons hiermee in de markt.”

Steigerloos® Bouwen

Onze bedrijfstak heeft in de crisisjaren te maken gekregen met de hardste klappen binnen de bouw. De woningbouw gaat echt goed en ook de utiliteit begint schoorvoetend toe te nemen. De scherpe daling is sowieso achter de rug. Renovatie is al geruime tijd een constante factor. Anno 2017 bedraagt het Steigerloos Bouwen, samengevat het in onze eigen productiehal fabriceren van complete gevels die we op de bouwplaats in zijn geheel, snel en vakkundig monteren. Inmiddels bestaat veertig procent van onze omzet uit Steigerloos Bouwen.

Als “uitvinders in de timmerindustrie” is Steigerloos® Bouwen de uitvinding voor de toekomst. In een steeds drukker wordende samenleving, kan er met minimale overlast gebouwd en gerenoveerd worden. Op een casco constructie worden de Steigerloos® elementen met minimale overlast gemonteerd. Zo is Steigerloos® bouwen met een Rc van 8.0 of hoger meermaals toegepast bij Nul-op-de-Meter woningen, die hedendaags erg in trek zijn. Steigerloos bouwen is een kostenbesparende oplossing doordat faal- en afstemmingskosten tot het minimale behoren, tevens kan er gebouwd worden op een lichtere fundering in vergelijking tot het traditionele bouwen.

BIM

BIM, wat staat voor Building Information Modeling, is binnen WEBO de standaard. Het uitvinden en innoveren begint met een juiste basis. BIM geeft overzicht en inzicht in het bouwproces. Vanaf de start van het project wordt er met aannemers, installatiebedrijven en andere betrokken partijen gecommuniceerd vanuit dit model. WEBO heeft jarenlange ervaring met het BIM engineeren en werkt met een groot team volgens de laatste standaarden. Het voorkomt faalkosten en zorgt voor duidelijke communicatie door beter afspraken te maken met betrokken partijen.

Duurzaam bouwen

We voelen ons gesterkt door de milieuverdragen van Kyoto en Parijs. Hout zorgt voor CO2 reductie in plaats van dat het uitstoot geeft, zoals de kunststof, of ook wel zoals wij dat noemen “plastic”, equivalenten. Opdrachtgevers geven steeds vaker de voorkeur aan duurzame oplossingen of schrijven die voor. BREEAM mag zich verheugen in een sterk groeiende belangstelling. Hout heeft namelijk in onze visie de toekomst.

De huidige situatie is dat hout grofweg zo’n zestig procent van de markt bestrijkt, kunststof dertig en aluminium tien. We bieden overigens ook een gemixt product aan van hout en aluminium. De buitenkant is daarbij aluminium en de binnenkant van hout, wat zorgt voor een sfeervolle afwerking aan de binnenzijde met hoge isolatiewaardes.

Webshop

WEBO heeft naast haar traditionele afzetkanalen zoals aannemers en woningcorporaties ook een Kozijnshop.nl waar particulieren hun eigen
maatwerk kozijnen kunnen bestellen. Haase: “Daar wordt wel eens raar van opgekeken, maar we mogen dagelijks bestellingen noteren. We leveren binnen vijftien werkdagen de bestelling. Hout is en oogt natuurlijker dan kunststof en heeft esthetisch meer te bieden. Niet onbelangrijk is uiteraard de prijs-kwaliteitverhouding en daarin scoort hout gewoon beter. De investeringen liggen substantieel lager en bovendien is de isolatiewaarde hoger. Al met al leveren we kwalitatief veel betere producten tegen een goede prijs. En daar was het ons om begonnen.”

•Dit artikel is geschreven in samenwerking met Bouwen in het Oosten•
Back to top