Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

WEBO MAAKT STIKSTOFPOSITIEF

In Nederland hebben naar schatting 18.000 projecten last van de uitspraak van de Raad van State in mei 2019, waarin werd bepaald dat het stikstofbeleid van het land niet voldeed aan de normen. Door die uitspraak worden nu vele projecten stilgelegd, doordat ze extra stikstof zouden uitstoten. Bouwers zijn druk bezig met het bedenken van creatieve oplossingen voor nieuwe bouwprojecten in de buurt van natuurgebieden. Wat ze wordt aangeraden? Bouw met hout!

VERMIJD RISICO’S; BOUW MET DUURZAAM HOUT 

We horen genoeg over de problemen die het oplevert, maar wat is dan de oplossing voor projecten die dreigen stil te worden gelegd? Bouw met hout! Om stikstofuitstoot zoveel mogelijk te vermijden, moet er met CLT in combinatie met gevel-elementen en houten kozijnen worden gebouwd. Het hout moet dan uiteraard wel duurzaam zijn. Dit houdt in dat het over PEFC- en FSC®-certificaten beschikt. WEBO’s hout beschikt over beide, deze worden gecombineerd met een STIP-certificaat.

Hout neemt CO2 op en houdt het ook vast, er is geen ander materiaal dat dit ook doet. Ook het bouwen met bakstenen is zeer vervuilend. Daarom kiest WEBO ervoor om HSB-elementen te produceren in de fabriek en te bekleden met bijvoorbeeld houten geveldelen of minerale gevelstenen. Zo heb je een gevel van topkwaliteit en stoot het ook nog eens de kleinste hoeveelheid stikstof uit! In de grafiek hierboven van NBVT is duidelijk te zien hoe goed hout presteert ten opzichte van andere veelgebruikte materialen. Zo is er al een woningcorporatie, die heeft besloten om te stoppen met beton en over te gaan op houten kozijnen!

BRANDKLASSE B 

De gevelelementen van WEBO (Steigerloos® Bouwen) beschikken over brandklasse B, dit houdt in dat er een laag om het hout heen zit, dat het doorbranden van het hout remt. Het brandt namelijk maar ongeveer één millimeter per minuut in, tijd genoeg om weg te komen dus! Daarom wordt er zelfs voor de bouw van tankstations, vaak hout gebruikt. Controleerbaar en uitermate veilig!

ONTELBARE VOORDELEN 

Bouwen met gevelelementen van WEBO, reduceert niet alleen de stikstofuitstoot, maar heeft veel meer voordelen! Zoals bouwtijdverkorting (waardoor je ook nog eens voordeliger uitkomt in kosten!), dunner bouwen, lichter bouwen en je hoeft niet met een kraan of een betonwagen te werken, wat ook weer stikstofuitstoot bespaart. Kort maar krachtig: bouw met hout!

Meer weten? Neem contact op met manager Kwaliteit & Innovatie Jan Nijmeijer +31(0)6 22 42 03 30 of jnijmeijer@webo.nl)

Back to top