Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

WEBO blikt terug op duurzame verbouwing kantoorpand

WEBO blikt terug op duurzame verbouwing kantoorpand

Afgelopen maanden hebben we naast vele projecten ook ons eigen kantoorpand onder handen genomen. We hebben voor duurzaam bouwen gekozen om tot het huidige pand te komen. Het behouden van materiaal was daarbij een belangrijke factor. Waarom vernietigen, als een kleine upgrade van materiaal en toepassingen meerdere mogelijkheden geeft. Zo zijn de buitengevels, de vloeren maar ook enkele binnenwanden van het oude kantoorpand hergebruikt.

Vanuit de basis

Door te kiezen van het hergebruik van oude materialen is het pand grotendeels circulair. Vernietigen van duurzame materialen is namelijk niet ons principe. Een transformatie mag het genoemd worden, doordat het pand niet weer te kennen is. Een industriële look met het gebruik van de  juiste oude materialen zodat er geen materiaal verspild hoeft te worden.

Voor ons pand is gebruik gemaakt van hout. Vanuit de basis natuurlijk de beste grondstof, duurzaam doordat het jarenlang mee gaat met weinig uitstoot. Glas geeft het geheel een open look and feel, transparantie vanuit de basis.

BIM-webo-pand

BIM

Met de realisatie van het pand waren meerdere mensen binnen WEBO betrokken. We spraken met Nadien, werkvoorbereidster in het gehele traject. De engineer die het BIM model engineerde in het geheel.  BIM gaf WEBO inzicht voor, tijdens en na het bouwtraject. Door voor BIM te kiezen werd snel duidelijk waar in het geheel aansluiting werd gevonden op de bouwelementen. Het gaf naast rust en overzicht een controleerbaar facet van het geheel. Het BIM model werd gecommuniceerd met meerdere organisatie die betrokken waren met het bouwproces. Om tot een geheel te komen.

 

Uitvinden doe je zo

De realisatie van het kantoorpand gaf ons de kans om nieuwe innovaties van dichtbij te testen. Zo hebben we verschillende pilots opgepakt. Waarbij er onder andere gekozen is voor dragende HSB-elementen in de constructie, waar we als WEBO voor gecertificeerd zijn.

WEBO-drieluik-pand

Bouwen voor de toekomst

Momenteel hebben we een ultra modern kantoorpand met een dubbele capaciteit aan werkplekken. Met zit sta bureaus, overzicht op afdelingen en vooral een prettige werkomgeving. Waar we trots op zijn en van mening zijn dat we je nog beter van dienst kunnen zijn. Neem eens contact op! Dat kan via info@webo.nl of bel ons.

Back to top