Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Vrouwen in de bouw

Vrouwen in de bouw

Waarom gekozen voor werkvoorbereidster? Dat is toch geen beroep voor de standaard vrouw? Nee, het is geen beroep voor hoge hakken. Ofwel tuurlijk kan dat, maar ik ben vanuit de basis geen type voor de zorg of voor een beroep in een winkel. Ik mag graag verantwoordelijkheid nemen voor een project en daarbij een uiteindelijk resultaat bereiken. Ik sta mijn steentje, maar moet me soms ongeoorloofd toch bewijzen. Moeten mannen dit niet dan? Jawel maar minder. Ik bepaal op voorhand duidelijk mijn pad en volg dan wel niet op hoge hakken.

Nadien Klein-Jan

Power werkvoorbereidster

Vroeger wilde ik eigenlijk architect worden. Dit beeld veranderde snel naarmate mijn opleidingen vorderde. Niet omdat architect me niet aansprak, maar werkvoorbereidster leek me eigenlijk veel leuker. Als werkvoorbereidster heb je veel meer te maken met concrete producten, waarbij kennis veel specifieker is.

En wat zeg je op een verjaardag? Op verjaardagen krijg ik vaak verbaasde gezichten als ik zeg dat ik werkvoorbereidster ben. De eerste vraag is vaak; wat doe je dan? Ik vertel vaak dat ik bij WEBO werkzaam ben en daarbij de klant zijn wens vertaal naar een werkbaar product. BIM engineering ten top.

Wil je ook werkvoorbereider of werkvoorbereidster worden, wat kun je verwachten?
– Een functie waarbinnen veel mogelijkheden zijn. Binnen WEBO heb je bijvoorbeeld al te maken met kozijnen of HSB-elementen. Twee verschillende facetten die beide hun uitdagingen kennen.
– Je hebt oog voor details en mag graag een concreet product realiseren.
– Kennis van BIM is vereist, hedendaags bouwen wordt alleen nog gedaan in BIM.
– Enige communicatie skills zijn een vereiste als werkvoorbereider

Leren en werken

Vanuit school ben ik destijds bij WEBO gekomen. In het 3e leerjaar mocht ik meedraaien als vliegende kiep binnen WEBO. Onder andere heb ik een kleine bijdragen mogen leveren aan het Stadhuiskwartier te Deventer. Daarna heb ik een minor gedaan bij een externe partij, maar zelfs daar kwam WEBO weer in het zicht. Wel van een afstand natuurlijk! Tijdens het afstuderen kon ik eigenlijk niet zonder WEBO, ik bleef op de zaterdag actief als BIM engineer. Nadat ik mijn diploma op zak had kreeg ik de mogelijkheid om dan toch 40 uur in de week aan de slag te gaan bij WEBO.

• Het studententeam is een groep jongeren die op zaterdag en vrije dagen zich inzetten voor allerlei engineer projecten. Delen we dezelfde interesse? Namelijk bouwen, en innovatie? Neem dan gerust eens contact op voor de mogelijkheden.

Pijlers om een project tot een succes te brengen zijn voor Nadien; wederzijds respect, een goede samenwerking waarbij er begrip is voor ieder ander. Ben jij nu ook net zo ondernemend als Nadien? Heb je vragen of opmerkingen? Deel ze gerust met ons! Contact opnemen dat kan via lgrobben@webo.nl.

Back to top