Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Steigerloos® Bouwen met BIM

PREFAB BOUWEN MET BIM!

Building Information Model, Ook wel één van de nieuwste 3D tekenprogramma’s waarbij de volledige bouw in een model verwerkt staat. Er waren vele voorlopers op het programma BIM, denk hierbij bijvoorbeeld aan DWG-bestanden en CAD-tekeningen. Nu zijn we zover dat iedereen met één druk op de knop van alle informatie voorzien is. Bij WEBO engineeren we al 10 jaar met BIM en dat kent zo zijn voordelen!

Wat is BIM?

BIM, Building Information Model, is een digitaal bouwmodel waar alle relevante informatie wordt gebundeld, gebruikt en beheerd. Alle partijen beschikken over dit model, zoals de aannemer, opdrachtgever, architect, installateur en leveranciers. Bij WEBO werkt een team van 12 medewerkers aan BIM, deze mensen zijn geschoold tot modelleur en volledig op de hoogte van de laatste BIM standaarden.

De voordelen…

BIM is een technische ontwikkeling die een aantal grote voordelen kent! We zetten ze even voor u op een rij…

 • Meer overzicht
  Door ketensamenwerking en bundeling van informatie wordt het overzicht bewaard en daarnaast zorgt het ervoor dat er effectiever gewerkt kan worden.
 • Directe inkoop
  WEBO heeft BIM gekoppeld aan haar leveranciers, waardoor er met korte lijnen worden gecommuniceerd en gemakkelijk ingekocht kan worden.
 • Faalkosten worden gereduceerd
  In BIM worden alle aspecten van de bouw gekoppeld in het model, wanneer er een fout ontstaat geeft het systeem een clash. Daardoor worden fouten vroegtijdig herkent en eventuele kosten daarbij voorkomen.
 • Duidelijke communicatie
  Door BIM is beheersing van het proces en is er consistentie in de tekening. Met als gevolg dat communicatie en afspraken die je maakt, zijn vastgelegd.

BIM in combinatie met…

Ook wanneer het gaat om Steigerloos® Bouwen passen we BIM toe. Graag geven wij u een kijkje in bouwen met BIM. Hoe ziet dat er nou uit? We nemen als voorbeeld Hofbadtoren in Den Haag!

Bent u benieuwd geworden wat wij voor uw project kunnen maken in BIM? Laat het ons dan weten, we helpen u graag verder!

Back to top