Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Stedelijk Onderwijs Antwerpen kiest voor HoutAlu-Kozijn®

Een ontmoetings- en werkplek en een opleidings- en vergadercentrum, het nieuwe kantoorgebouw van het Stedelijk Onderwijs in Antwerpen is het allemaal. Aangezien het een BEN-gebouw is (BEN is de Belgische variant van BENG) en energiebehoud dus een cruciale rol speelt, is er gekozen voor het HoutAlu-Kozijn® in combinatie met HSB-Elementen van WEBO.

Aan de binnenzijde bestaat het kozijn van het nieuwe kantoorgebouw van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen uit larikshout.

NOM (Passief) of BENG (BEN): Klaar voor de toekomst

Niet alleen duurzaamheid en circulariteit, maar ook een mooi design was een belangrijk aandachtspunt bij de realisatie van het nieuwe kantoorgebouw van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen. Daarom koos het voor het veelzijdige HoutAlu-Kozijn® van WEBO. “Dit kozijn garandeert een hoogwaardige uitstraling zonder dat het onderhoud behoeft. De combinatie van hout, aluminium en triple beglazing maakt dat het zeer goed presteert en een U-waarde tot wel 0,64 behaalt. Het veelzijdige kozijn voldoet perfect aan de noden van een veranderende markt, waar energiezuinig en onderhoudsarm bouwen alsmaar aan belang winnen. “De HSB-Elementen en het HoutAlu-Kozijn® worden geëngineerd in BIM”.

Aan de buitenzijde past het HoutAlu-Kozijn® perfect tussen de strakke gevelafwerkingen dankzij het stijlvolle aluminium frame

Aan de binnenzijde bestaat het HoutAlu-Kozijn® van het nieuwe kantoorgebouw van het Stedelijke Onderwijs Antwerpen uit larikshout. Door het Larikshout krijgt het interieur een warme, sfeervolle uitstraling. En aan de buitenzijde past het HoutAlu-Kozijn® perfect tussen de strakke gevelafwerkingen dankzij het stijlvolle aluminium frame. “Met één kozijn hebben we dus twee volledig verschillende designs gerealiseerd”. “De aannemer hoeft zich bovendien geen zorgen te maken over onderhoud”. Het project draagt bij aan de verduurzaming van de bouwsector. Dat komt doordat de binnenkant van het kozijn vervaardigd is uit natuurlijk hout. Hout houdt namelijk CO2 vast. Het kozijn hoort dan ook thuis in de zeer hoge duurzaamheidsklasse 2. Zo kunnen de HoutAlu-Kozijnen volgens BENG en NOM-norm, of Belgische BEN of Passief-norm, uitermate hoge isolatiewaardes behalen.”

Back to top