Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Stadswinkel Tilburg, een duurzame transformatie voor de toekomst!

Stadskantoor wordt Stadswinkel!

Bio-Based en circulair, twee termen die voorbij komen in de transformatie van Stadskantoor 2 aan het Koningsplein. Met een nieuw uiterlijk komt een nieuwe naam, Stadswinkel. Wat voorheen de bibliotheek was met een gemeentelijk organisatiedeel, wordt een plek waar de inwoners, partners en bedrijven  met de gemeente kunnen samenwerken.

De bouw zal 1,5 jaar duren, waarbij de start is in maart 2021…

Kijk nog maar eens goed, het oude stadskantoor herkent u binnenkort niet meer terug. Bent u klaar voor de transformatie?

Transformatie met HSB!

De Stadswinkel krijgt een duurzame transformatie. Tilburg stelt hoge eisen aan haar eigen gebouwen als het gaat om duurzaamheid. De ambities voor de Stadswinkel worden bereikt met de nieuwste technieken op het gebied van klimaat, duurzaamheid en hergebruik.

Zo worden onder andere HSB-elementen van WEBO ingeschakeld om deze ambities werkelijkheid te laten worden. Een HSB-element heeft veel voordelen met betrekking tot een groot project zoals deze. Ten eerste zorgt het voor aanzienlijke bouwtijdverkorting, immers zorgt het voor een prefab basis en daarbij is de isolatie direct verwerkt. Daarnaast heeft het HSB-element een zeer hoge luchtdichtheid en voorkomt hiermee energieverlies in het gebouw.

BEKIJK ONZE HSB-ELEMENTEN

Het project

Inmiddels is Tilburg voorzien van een nieuw stadhuis, maar daar hoort een vernieuwde stadswinkel bij! Stadskantoor 2, gelegen aan het Koningsplein, zal in komend 1,5 jaar omgetoverd worden tot de Stadswinkel van Tilburg.

De voormalige bibliotheek en gedeeltelijk gemeentekantoor zal onder leiding van aannemer BINX Smartility B.V. en architectenbureau Common Affairs volledig worden getransformeerd tot Stadswinkel. Dit gebouw zal dienen als een locatie waar inwoners, partners en bedrijven samen kunnen werken met de gemeente. Inwoners kunnen hier terecht voor diensten, producten informatie van de gemeente Tilburg.  Daarnaast dient het gebouw als kantoor voor gemeente personeel.

Het gebouw met een oppervlakte van 19.000m2 zal naar verwachting in oktober 2022 worden opgeleverd, zodat deze vervolgens kan worden ingericht. Het pand zal uiteindelijk in het najaar van 2023 in gebruik worden genomen.

Start van de transformatie

Back to top