Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Renoveren met industriële gevels

Renoveren met industriële gevels

Steigerloos® Bouwen

De voorbereidingen voor woningcorporatie Lefier waren al even aan de gang, maar binnenkort gaat WEBO beginnen met de renovatie van de Duindoornflat te Groningen. Ze bouwen het tot een aardbeving bestendig en duurzaam gebouw wat door onze Steigerloos producten mogelijk is.  Samen met aannemer Van Wijnen zijn wij enthousiast deze renovatie uit te voeren.

Drie kwaliteiten van onze Steigerloos producten komen hier aan bod:

1. Renovatie van hoogbouw
2. Hoge isolatiewaarden
3. Aardbeving bestendig

Steigerloos kent veel meer voordelen dan men zich vaak bewust van is. Naast het snel en hoog bouwen voor nieuwbouw, is het een perfect product om een complex woningen mee te renoveren. Door dit in te zetten bij een renovatie, is de isolatie van de woning beter en heeft het zelfs RC-waarden hoger dan 7. Hierbij gaan daling in de energie- en woonlasten gepaard, maar ook een aanzienlijke stijging van het energielabel.

De Duindoornflat is één van de drie studentenflats van Lefier in Selwerd. De huidige onzelfstandige studenteneenheden van 12 m² worden verbeterd tot 314 semi-zelfstandige studentenkamers van 18 m².

De Duindoornflat wordt de eerste bestaande aardbevingsbestendige gasloze hoogbouwflat in Groningen. De studentenkamers worden verduurzaamt waardoor de energielasten voor de studenten dus afnemen.

Duindoornflat-Groningen

Pieter Witzenburg, directeur Vastgoed van Lefier: “Het is een ingewikkeld proces om hoogbouw aardbevingsbestendig te verbouwen en daarnaast een duurzame schil toe te passen. Maar ik ben blij dat we straks weer een groot aantal vernieuwde kamers aan studenten kunnen aanbieden, ook om de toenemende vraag op te vangen.”

Naar verwachting is de vernieuwde Duindoornflat in het eerste kwartaal van 2019 gereed.

De Duindoornflat is geëngineerd in BIM. Hieronder is bijvoorbeeld de eerste verdieping uitgetekend.

Back to top