Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Renovatie Duindoornflat gestart

Renovatie Duindoornflat gestart

Het is zover, de renovatie van de studenten-Duindoornflat in Groningen. WEBO mag hiervoor de Steigerloos® gevels engineeren, produceren en monteren. Deze studentenflat wordt gerenoveerd tot de eerste bestaande aardbevingsbestendig en gasloze hoogbouwflat in Groningen. Drie kenmerken die het Steigerloos®-concept van WEBO niet onbekend in de oren klinken.

Nieuwbouw- en renovatie

De huidige onzelfstandige studenteenheden van 12 m2 worden verbeterd tot 314 semi-zelfstandige studentenkamers van 18 m2. De mogelijkheden voor de metselwerk architectuur zijn eindeloos en zo stoppen we de Duindoornflat in één keer in een nieuw jasje.

Lagere energielasten door hoogwaardige isolatie

De Duindoornflat ondergaat met Steigerloos® een complete transformatie en krijgt daarbij een nieuwe thermische schil. Dit leent zicht uitermate om Nul-Op-de-Meter te realiseren. De prefab elementen van Steigerloos® zijn voorzien van maximale isolatie en hoge kierdichtheid. Daarbij wordt de Rc-waarde verhoogd, waardoor de energielasten voor de studenten afnemen. Mooi meegenomen, want studeren kost al genoeg, niet waar?

Duindoornflat Groningen

Aardbevingsbestendig

Aardbeving en Groningen, een ware problematiek. Steeds meer inwoners klagen over aardbevingsschade. De Duindoornflat moest daarom aardbevingsbestendig worden en daar werken we aan mee. De complete gevelsystemen van Steigerloos® zijn namelijk aardbevingsbestendig!

Hoogbouw- en laagbouw

De Steigerloos® gevels zijn ideaal toepasbaar voor deze hoogbouwflat. De gevels kunnen tot wel 50 meter hoog gemonteerd worden en er zijn geen steigers nodig. Dit scheelt in mankracht en daardoor is het tevens binnenstedelijk mogelijk.

BIM-engineering

De engineering wordt uitgevoerd in BIM. Dit zorgt ervoor dat alle relevante informatie gebundeld, gebruikt en beheerd wordt in één digitaal model. Dit heeft als voordeel dat alle partijen werken met dezelfde gegevens en eventuele knelpunten worden vroegtijdig ondervonden. Hierdoor wordt het proces geoptimaliseerd en faalkosten geminimaliseerd.

Back to top