Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Scala College Alphen aan den Rijn

WEBO engineert en produceert de HSB-elementen voor de toekomstbestendige school in Alphen aan den Rijn

Toekomstbestendig schoolgebouw

In opdracht van Du Prie Bouw & Ontwikkeling levert WEBO de houtskeletbouwelementen voor het Scala College in Alphen aan den Rijn. Het Scala College is een school voor VWO-, HAVO-, en VMBO-TL leerlingen en professionals van het voortgezet onderwijs. De nieuwe middelbare school wordt gerealiseerd aan de Henry Dunantweg in Alphen aan den Rijn, waarbij een deel van het bestaande schoolgebouw op die locatie zal worden hergebruikt. Ook wordt het bestaande schoolgebouw uitgebreid met een nieuwbouwgedeelte. Tot slot wordt er naast het onderwijsgebouw een nieuwe sporthal gebouwd.

Het Scala College bestaat uit drie locaties. De locatie aan de Diamantstraat komt echter te vervallen omdat het gebouw na 40 jaar geen antwoord meer kan bieden op het onderwijs van nu. Dit oude pand wordt hergebruikt en zal getransformeerd worden naar woningen. Op de nieuwe locatie zal ruimte zijn voor ongeveer 900 leerlingen van verschillende niveaus. Het nieuwe schoolgebouw belooft een duurzaam pand te worden volgens de BENG-norm, en dat maakt het bouwen met hout een logische keuze. Bij dit project zal in totaal 3378 m2 aan HSB-elementen van WEBO worden toegepast in zowel het onderwijsgebouw als de sporthal.

Alphen aan den Rijn
Nieuwbouw
0
M2
HSB-Elementen
0
Leerlingen
VMBO, HAVO en VWO
0
M2
Bruto Vloeroppervlak
Beeld: Topos Architecten en Bouwkunde

Duurzame omgeving

De nieuwe duurzame locatie van het Scala College zal uiteindelijk voldoen aan verschillende ambitieuze eisen en specificaties. Het ontwerp is namelijk gebaseerd op het Programma van Eisen (PvE) voor Frisse Scholen klasse B. Zo wordt het gebouw gerealiseerd volgens de BENG+ (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) norm en zal er geen aardgasaansluiting aanwezig zijn. Voor de warmte-opwekking is er gekozen om luchtwarmtepompen te gebruiken.

Voor de HSB-elementen die WEBO levert geldt dat het van nature isolerende hout in combinatie met uitstekende isolatietechnieken zorgen voor een BENG-element® met een RC-waarde tot wel 5,0. Daarmee sluiten de HSB-elementen naadloos aan bij de ambities van dit project. Een bijkomend voordeel is dat de elementen worden geëngineerd in BIM, waarbij het productieproces vanuit het BIM model wordt aangestuurd. Dit voorkomt faalkosten en zorgt voor een korte bouwtijd.

WEBO logo
Beeld: Topos Architecten en Bouwkunde

Lessen verzorgd in domeinen

In de nieuwbouw van het Scala College worden lessen verzorgd in domeinen. Dit houdt in dat een groep leerlingen in een eigen gedeelte van het gebouw onderwijs zal volgen. Daar hebben zij bijvoorbeeld hun eigen kluisjes en werkplek. De leerlingen hebben daardoor hun eigen plek en het gebouw en hoeven niet door het hele gebouw te zwerven. Daarnaast hebben de docenten ook een eigen werkruimte in de domeinen. Door de inrichting van het gebouw in domeinen is het mogelijk om het onderwijs persoonlijker en gerichter aan te bieden.

De aula is de centrale ontmoetingsruimte in de school. Hier hebben leerlingen uit verschillende domeinen de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. In de aula bevindt zich een brede tribunetrap met voldoende zitplekken waar leerlingen bijeen kunnen komen. Het is een overzichtelijke en open ruimte die de school in twee delen splits, met uitzicht op de straat en de verschillende domeinen.

 

Klaar voor 2050

WEBO produceert HSB-elementen voor woning- en utiliteitsbouw projecten in het binnen- en buitenland. Transformerend bouwen met prefab HSB-elementen levert grote voordelen op voor zowel de bouwer en de gebruiker van het gebouw: een duurzame prestatie en een aangenaam klimaat.

Werken in BIM is bij ons de standaard, inmiddels al sinds 2009. Voor zowel grote als kleine projecten zijn wij een bedreven partner die met slimme innovaties een oplossing biedt voor de huidige uitdagingen in de bouw.


NIEK TROOST
SALES MANAGER
ntroost@webo.nl
+31(0)6 10 97 83 73

WIL JE MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Benieuwd naar de details van dit project? We vertellen graag meer over de mogelijkheden van het
bouwen met HSB-elementen. Neem contact met ons op; wij denken graag met je mee!Back to top