Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

OURDOMAIN AMSTERDAM DIEMEN BEREIKT HOOGSTE PUNT

OURDOMAIN AMSTERDAM DIEMEN BEREIKT HOOGSTE PUNT

DIEMEN, 8 maart 2019 – Donderdag 7 maart bereikte de bouw van OurDomain Amsterdam Diemen het hoogste punt. Mark Kuijpers, Managing Director Greystar, en Frank Klomp, Directeur projectontwikkeling Van Wijnen, hesen samen met Lex Scholten, wethouder gemeente Diemen, de vlaggen in top. Het complex omvat 774 appartementen voor young professionals en studenten. De appartementen bevatten commerciële ruimtes, gemeenschappelijke voorzieningen en ook een ondergrondse parkeergarage voor auto’s en fietsen.

Foto: vlnr Mark Kuijpers (Greystar), Lex Scholten (gemeente Diemen) en Frank Klomp (Van Wijnen) hesen gezamenlijk een vlag ter gelegenheid van het bereiken van het hoogste punt van de bouw van OurDomain Amsterdam Diemen.

Ontwikkeling en realisatie van 774 appartementen

Van Wijnen ontwikkelt OurDomain Amsterdam Diemen in opdracht van Greystar en in nauwe afstemming met de gemeente Diemen. OurDomain Amsterdam Diemen wordt ontwikkeld naar een ontwerp van OZ architecten. Het project omvat 774 appartementen waarvan 78 studentenwoningen en 696 appartementen. Ook wel een mix van studio’s en tweekamerappartementen variërend van ca. 25 tot 50 vierkante meter. Frank Klomp, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling, geeft aan dat het zonder gemeente Diemen die zo coöperatief en ook oplossingsgericht is niet gelukt zou zijn zo’n omvangrijk project in snel tempo door te zetten. “We zijn blij met en trots op de samenwerking met de gemeente, met Greystar en ook alle andere partners en het hele uitvoeringsteam. We hopen de eerste woning in het derde kwartaal van 2019 op te leveren en de laatste in het eerste kwartaal van 2020”.

Gemeenschappelijke voorzieningen

Het woonconcept OurDomain sluit aan de op wens van studenten en young professionals die hoogwaardige woonruimte zoeken in aantrekkelijke stedelijke omgevingen met services en voorzieningen. Het complex biedt straks een ruime ‘community space’ en services zoals een 24-uur bemande receptie en security. Ook zit er in het complex horeca, gemeenschappelijk werk- en studieruimtes en een ondergrondse parkeergarage voor auto’s en fietsen. Bewoners van OurDomain Amsterdam Diemen kunnen daarnaast gebruik maken van alle voorzieningen op OurCampus Amsterdam Diemen, het naastgelegen complex dat volledig gericht is op studenten. Mark Kuijpers, Managing Director Greystar: “We zijn heel trots dat we het OurDomain-concept hier, naast OurCampus Amsterdam Diemen, kunnen realiseren. De appartementen worden volledig rondom onze toekomstige bewoners ontwikkeld. Ook sluiten ze helemaal aan op de nieuwe, moderne manier van leven die zij zoeken.”

Oog voor de leefgemeenschap

Lex Scholten, wethouder van Diemen, die tijdens de feestelijke bijeenkomst sprak, benadrukte dat OurDomain Amsterdam Diemen bijdraagt aan de leefgemeenschap. “Het hoogste punt van Our Domain is weer een mooie mijlpaal voor Diemen als snelst groeiende gemeente van Nederland. Wat mij aanspreekt in dit project is de vernieuwende manier van bouwen waar hiervoor is gekozen. Het is een mooie combinatie van klassieke en moderne bouwmethodes. Verder ben ik ook blij met het uitbreiden van het woningaanbod in Diemen voor de groep studenten en young professionals. Ook wel een groep voor wie het lastig is een passende woning te vinden. Deze uitbreiding gaat de leefgemeenschap op de Campus enorm versterken”.

Back to top