Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Modulair bouwen

Modulair bouwen

Met modulair bouwen wordt er gebouwd vanuit de fabriek met voorgefabriceerde modules. Onderdelen en grondstoffen worden in de fabriek gefabriceerd tot een concreet product. Weersinvloeden hebben door het geïndustrialiseerde proces geen vat op het productieproces. Daardoor kan het bouwproces ten alle tijde doorgaan. Het scheelt tevens werk op de bouwplaats en zorgt voor minimale overlast voor bewoner, milieu en omgeving.

WEBO heeft modulair bouwen ver doorontwikkeld, zo zijn de kozijnen en HSB-elementen als een totaal product te verkrijgen bij WEBO.

Concrete voordelen modulair bouwen:

  • Duurzaamheid

Modulair bouwen is duurzamer doordat er beter toegezien kan worden op de kwaliteit van het product. Tevens kan het core product bij modulair bouwen opnieuw gebruikt worden nadat het in de fabriek wellicht onderworpen is aan een upgrade. Circulair bouwen wordt deze trend ook wel genomen. Door duurzaam om te gaan en het bouwmateriaal te hergebruiken vindt er minder verspilling plaats.

  • Tijdwinst

Door de productie en realisatie van het pand te verplaatsen van de bouwlocatie naar het fabriek kan er grote tijdwinst behaald worden. Er zijn geen moeilijke werkzaamheden meer op de bouw, en weer en wind kan geen vat krijgen op de vordering van het proces.

  • Minder mankracht

Het is algemeen bekend dat er een tekort is vakmannen. Door het proces te automatisering kan er hetzelfde werk verzet worden met minder manschappen. Tevens blijft er in een Lean omgeving oog voor kwaliteit en detail.

  • Kostenbesparend

Modulair bouwen is kostenbesparend ten opzichte van het traditionele bouwen. Door slimmer, en met minder mankracht te bouwen worden de kosten gedrukt. Door zuiniger om te gaan met bouwmaterialen wordt er minder afval verspild. Daardoor kan hetzelfde werk met minder kosten gerealiseerd worden.

Door modulair te bouwen is het complete proces ingekort en efficiënter ingericht. Wij zijn door modulair te bouwen voorbereid op de toekomst. Waarin efficiency de hoofdfactor is.

WEBO en modulair bouwen

WEBO heeft enkele jaren besloten zijn productie proces te optimaliseren en daarmee in te zetten op modulair bouwen. Steigerloos® bouwen en Kies-je-kozijn is een mooi verbeeld hiervan. De complete elementen kunnen ingericht worden naar de klant zijn wens. Op locatie hoeft het element alleen nog voor de casco constructie bevestigd te worden en daarmee worden de meeste werkzaamheden geoptimaliseerd. Er kan daarmee in één dag een complete woning van een nieuwe gevel worden voorzien.

Back to top