Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Let’s meet: Joris Lesscher!

LET’S MEET: JORIS LESSCHER!

Hoi! Ik ben Joris Lesscher en ik studeer Technische Bedrijfskunde aan het Saxion te Enschede. Na 3 jaar opdoen van kennis bij het Saxion, mag ik komend half jaar de theorie in de praktijk brengen voor WEBO. Een echt familiebedrijf met een drive voor innovatie met als credo uitvinders in de timmerindustrie. Sinds 31 augustus ben ik stagiair innovatie projecten van WEBO. Ik maak deel uit van de procesafdeling van WEBO. Op deze afdeling ligt de focus op het optimaliseren van processen. Ik ga me voornamelijk bezighouden met het Drive0 project. Dit ga ik doen in samenwerking met Bart Voortman en Mannus Haase.

Het Drive0 project

Het Drive0 project is een Europees Subsidie traject waarbij verschillende Europese landen de samenwerking aangaan om circulaire renovatie concepten te ontwikkelen. Het project is ontstaan doordat verschillende landen het klimaatakkoord van Parijs hebben ondertekend (waaronder Nederland). Verschillende Europese landen hebben nationale doelstellingen gesteld om minder broeikasgassen uit te stoten. Het doel voor Nederland is om 80-95% minder broeikasgassen uit te stoten ten opzichte van 1990.

Mijn opdracht

Mijn opdracht is het zoeken naar een geschikte inrichting van het off-site productieproces van dak- en gevelelementen. Dit productieproces moet aansluiten op de huidige woningvoorraad van Nederland (geo-cluster Noordwest Europa). Met dit productieproces kan WEBO ‘gemakkelijk’ huizen renoveren van de huidige woningvoorraad. De huidige woningvoorraad bestaat uit ruim 9.1 miljoen woningen! Aan mij de mooie maar ook ingewikkelde uitdaging om dit proces voor WEBO in kaart te brengen. Ik kijk erg uit naar de resultaten van mijn onderzoek!

Tekst gaat verder onder foto.

Ervaring

De stageperiode is door toedoen van het COVID-19 virus anders dan gebruikelijk. Een stressvolle ontwikkeling voor menig student. Echter ervaar ik dit als een klein obstakel mede door de goede begeleiding vanuit WEBO. Ik ben nu 6 weken onderweg in mijn stageperiode. De eerste bevindingen van WEBO zijn dan ook erg positief. Met name de wijze van communicatie en begeleiding spreken mij erg aan. Bij WEBO word je vrijgelaten om jezelf te ontwikkelen. Je bent bij WEBO geen nummertje, maar een onderdeel in het team.

Mochten er vragen zijn over mijn onderzoek kun je altijd contact met mij opnemen!

Back to top