Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Let’s meet Janiek Velthof: Onze Bedrijfskunde stagiar

Let’s meet Janiek Velthof: Onze Bedrijfskunde stagiar

Hi allemaal!

Ik, Janiek Velthof, studeer Bedrijfskunde aan het Saxion. Na anderhalf jaar vooral veel theoretische vakken te hebben gevolgd, mocht ik mijn opgedane kennis eindelijk in de praktijk gaan toepassen! Maar dan is de vraag, bij welk bedrijf ga je dat doen? WEBO trok al snel mijn aandacht. Een echt familiebedrijf waar innovatie een belangrijke pijler is, precies wat ik zocht! Tijdens mijn gesprek werd dit nogmaals bevestigd door de open en ongedwongen sfeer. Toen wist ik het zeker: ik wil bij WEBO stagelopen! Dit heb ik gedaan op de afdeling Proces. Deze afdeling houdt zich bezig met het optimaliseren van interne processen waarbij de klantwaarde centraal staat.

Meteen op reis ..

Mijn eerste stagedag begon iets anders dan gebruikelijk. Namelijk in het vliegtuig naar Ljubljana (Slovenië). Spannend, maar wel ontzettend gaaf! Ik wilde uitdaging tijdens mijn stage. Nou, die kreeg ik meteen. Tijdens mijn stage heb ik mij voornamelijk beziggehouden met een Europees Subsidie traject: Drive-0. Dit is een samenwerkingsverband tussen verschillende Europese landen, met als doel om verschillende concepten voor circulaire renovatie te ontwikkelen. WEBO zal gedurende dit project vier woningen renoveren op een circulaire wijze. Hierbij wordt er samengewerkt met een aantal Europese partners. Heel interessant, maar ook best ingewikkeld ;). Aan mij de taak om tijdens mijn stage hier een bijdrage aan te leveren.

Tweede uitdaging: project Vogelhuisjes!

Na een aantal weken van mijn stage te hebben doorlopen, merkte ik dat ik behoefte had aan meer afwisseling in mijn werkzaamheden. Want van student die af en toe in de schoolbanken zat naar een fulltime werkweek, was voor mij een grote overgang. Gelukkig dacht WEBO hierin mee en mocht ik mij naast het project Drive-0 bezig gaan houden met het project Vogelhuisjes. WEBO bouwt vogelhuisjes van resthout in strijd tegen de eikenprocessierups. Deze worden samen gemaakt met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Echter viel er onder andere nog veel verbetering te behalen in het productieproces. Ik mocht gaan bedenken hoe dit het beste gedaan en uitgevoerd kon worden! Allereerst heb ik de huidige situatie in kaart gebracht. Hierbij heb ik vragen beantwoord zoals; Hoeveel vogelhuisjes worden er precies geproduceerd? Wat is de voorraad op dit moment? Vervolgens heb ik gekeken hoe er een stabiele output gegenereerd kon worden.

Een onverwachtse wending

En toen gebeurde er iets wat niemand had kunnen voorspellen: COVID-19. Er moest zoveel mogelijk thuis gewerkt worden, dus ik ook. Een klein beetje schoot ik in de stress, want hoe kan ik al mijn werkzaamheden thuis uitvoeren? Maar hier komt het innovatieve karakter van WEBO weer naar voren. Het merendeel van mijn stageperiode heb ik thuis doorgebracht. Echter heb ik hier in mijn ontwikkeling weinig van gemerkt. Dit komt door de goede begeleiding en betrokkenheid van de stagebegeleiders bij WEBO. Zij willen je echt meenemen in het bedrijfsleven, maar bovenal vinden zij het belangrijk dat je een leuke tijd hebt en jij het gevoel hebt dat je leert wat je wil leren!

Met nog maar een paar weken te gaan kan ik alvast zeggen dat ik een onwijs leuke en leerzame tijd heb gehad bij WEBO! Persoonlijk vind ik het heel fijn dat je als stagiair ontzettend vrij wordt gelaten en je je eigen route bepaald die je wil doorlopen gedurende je stageperiode. Hierbij krijg je veel verantwoordelijkheid en voel je je ook echt onderdeel van het team.

Back to top