Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Leidsche Rijn kiest voor Steigerloos

Leidsche Rijn kiest voor Steigerloos

In het centrum van Utrecht Leidsche Rijn zal dit najaar in totaal 149 woningen gerealiseerd worden waarbij de complete buitengevels worden uitgevoerd in prefab gevelelement van WEBO. De doelgroep voor de appartementen zijn studerende en young professionals. Het project Reykjavik kenmerkt zich door de luxe waarmee de toekomstige huurder kan wonen.

De bewoner kan genieten van de vele facetten wat Utrecht te bieden heeft. Vanaf de appartementen ligt het station Leidsche Rijn op steenworp afstand en kan de bewoner met de auto zich met vijf minuten op de snelweg begeven.

Steigerloos® Bouwen

Van traditioneel naar industrieel vervaardigde gevels. Dit was ook het feit bij Reykjavik, voor de zes bouwlagen is gekozen voor Steigerloos® elementen. De omslag van traditioneel naar industrieel vervaardigde prefab elementen is in nauw overleg gezamenlijk met de aannemer en architect gemaakt. De prefab Steigerloos® elementen zijn afgewerkt met duurzame minerale steenstrips. De circa 7.000m2 Steigerloos® elementen zijn afgestemd op de wensen van de architect. Veel bijzonder metselwerk waaronder diepe negge ’s en staand metselwerk verbanden. Waarbij er gekozen is een mock-up element te fabriceren om goedkeuring te verkrijgen door aannemer en architect. Door de samenwerking tussen architect, bouwer en WEBO is er een duurzaam, esthetisch gebouw ontwikkeld met oog voor detail.

BIM

De engineering, productie en montage is uitgevoerd door WEBO en toegepast in BIM. Wat ook wel wil zeggen dat onze BIM engineers nauw samenwerken met de engineers van de aannemer en architect.

De gevelelementen zijn daarbij fabrieksmatig voorzien van minerale gevelstenen, houten gevelbekleding en vooraf ingebouwde kozijnen en installatiewerk. De elementen zijn afgestemd op het bouwsysteem, waarbij de bovenzijde van de elementen tevens fungeert als randkist voor de breedplaatvloer. Tegen de randkist worden de breedplaatvloeren afgestort, zodat er per bouwlaag een complete gevel kan worden opgetrokken zonder steigers.

Project Reykjavik

Leidsche Rijn is een nieuw te bouwen project. Vanaf najaar 2017 zal het mogelijk zijn om te winkelen in het nieuwe stadscentrum.  Het is een bijzonder stukje Utrecht, wat zeer makkelijk bereikbaar is. Ook is er altijd een parkeerplaats in de buurt. In het gebouw komen winkels, restaurants, koffiebars, cafés en daarnaast ook woningen met een eigen parkeerplek.

De Vries & Verburg is de aannemer en zal zorg dragen voor de realisatie van de 149 appartementen. De appartementen beschikken over twee of drie kamers, variëren van 40 m2 tot 90 m2 en zijn aangepast op de behoefte van de stad Utrecht. Vanuit het perspectief van de bewoner is er gekozen voor een Scandinavisch design, trendy en mooi waar een brede doelgroep zich door aangesproken voelt. Belangrijk in het ontwerp is de lichtinval. De ruiten zijn zo toegepast in het ontwerp dat de toekomstige bewoners zo lang mogelijk kan profiteren van de dagelijkse lichtinval.

De verwachting is dat in het najaar 2018 de oplevering zal zijn van dit prachtige project.

Project in cijfers

  • Ca 7.000 m2 bruto geveloppervalk
  • 8600 m2 woonruimte
  • 149 appartementen
  • 65 parkeerplaatsen
  • 200 fietsplekken
Back to top