Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Een houten deur is waardevol

Van deur tot kozijn: deel 2

Een houten deur is waardevol. Vanuit die visie zijn er 300 houten deuren uit flats gedemonteerd die gesloopt gaan worden. De houten deuren zijn verwijderd uit de constructie en meegenomen naar de werkplaats van Waal te Veen. Ondanks dat het houtwerk al 60 jaar in de flat zit is de kwaliteit van het hout nog perfect. De deuren worden in de werkplaats bekeken en vakkundig onderzocht. Slechte stukken worden verwijderd en het hang en sluitwerk wordt tevens verwijderd.

Hieronder is het demontage proces weergegeven in een foto overzicht. Alles wordt gedemonteerd van de deuren, waaronder de glaslatten, brievenbussen, scharnieren tot aan de kit. Als laatste wordt er een dubbel check uitgevoerd. Metalen die met het blote oog niet zichtbaar zijn, worden opgespoord met een metaaldetector.

Demontage proces, van deur tot kozijn

 

Over de flat

De flat is gesitueerd te Kerkrade en wordt op een bijzondere manier ‘gesloopt’. Er wordt geprobeerd om delen van het materiaal te hergebruiken voor de realisatie van het Paviljoen. Zo worden betonnen segmenten van de bestaande flat uitgezaagd en hergebruikt. Daarnaast zullen de kozijnen, ramen en deuren zoveel mogelijk hergebruikt worden. In de kwestie van ons zal het hout van de deuren omgezet worden in hout. Dit hout zal weer verwerkt worden tot een kozijn. Niet alles kan gebruikt worden voor het Paviljoen, doordat er gewoon een overschot is aan materiaal. We zullen je aankomende weken op de hoogte houden!

Back to top