Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

HoutAlu-Kozijn® en HSB-elementen: Somerparc aan de Amstel

HoutAlu-Kozijn® en HSB-elementen bieden oplossing voor Somerparc aan de Amstel

Voor het project ‘Somerparc aan de Amstel’ in het Amstelkwartier in Amsterdam engineert en produceert WEBO de hout-aluminium kozijnen en HSB-elementen. Uniek aan het project is dat de hout-aluminium kozijnen in de fabriek al in de HSB-elementen worden geplaatst, zodat de elementen op de bouwplaats rechtstreeks vanuit de kraan gemonteerd kunnen worden. Dit leidt tot een kortere bouwtijd en minder faalkosten. Het HoutAlu-Kozijn® is vrij van onderhoud en behaalt uitstekende isolatiewaardes, wat het kozijn bijzonder geschikt maakt voor hoogbouw.

Bekijk alle voordelen en eigenschappen van het HoutAlu-Kozijn® en de HSB-elementen van WEBO.

INFORMATIE & ADVIES

Combinatie voor minimale doorlooptijd

Op dit moment worden voor het Somerparc aan de Amstel de HSB-elementen met hout-aluminium kozijnen geleverd. Rik Notkamp, Accountmanager bij WEBO vertelt over het project: “het HoutAlu-Kozijn® biedt voor het Somerparc meerdere voordelen. Zo zijn we in staat om met het toegepaste Lariks hout aan de strenge isolatie-eisen te voldoen die zijn gesteld bij dit project, in tegenstelling tot volledig aluminium kozijnen. Ook de ontwerpvrijheid van het HoutAlu-Kozijn® was doorslaggevend. Het hout aan de binnenzijde geeft namelijk een warme en luxe uitstraling, terwijl het aluminium aan de buitenzijde voor een strak design zorgt. De aluminium profielen worden bovendien op een speciale manier gepoedercoat, wat de buitenzijde een lichte zandstructuur geeft. Tot slot biedt de combinatie met HSB-elementen een groot voordeel, omdat de elementen in een minimale doorlooptijd gemonteerd kunnen worden en meteen wind- en waterdicht zijn.”

Het HoutAlu-Kozijn® van WEBO kan met veel houtsoorten en eindafwerkingen uitgevoerd worden. Naast de uitstraling en prestaties is het HoutALu-Kozijn® kostentechnisch een interessant alternatief voor volledig aluminium kozijnen.

Draaikiepraam HoutAlu-Kozijn® voor Somerparc aan de Amstel - WEBO
Draaikiepraam in hout-aluminium voor het project Somerparc aan de Amstel

Garanties

De kozijnen en HSB-elementen van WEBO worden onder het KOMO-keurmerk geleverd en zijn voorzien van een FSC®-, PEFC- en/of STIP®-certificaat. Zowel de kozijnen als HSB-elementen voldoen standaard aan BENG, maar kunnen ook volgens de NOM-norm geëngineerd en geleverd worden. Hierdoor ben je helemaal klaar voor 2050.

LCA categorie 1

Binnenkort staat WEBO met het HoutAlu-Kozijn® als eerste kozijnleverancier vermeld op de Nationale Milieudatabase onder LCA categorie 1. De opname in LCA categorie 1 maakt het HoutAlu-Kozijn® bijzonder interessant voor projecten die in aanmerking komen voor de subsidieregeling Milieu-Investeringsaftrek (MIA).

Uit het onderzoek blijkt dat het HoutAlu-Kozijn® over de gehele levenscyclus een bijzonder lage milieu-impact heeft. Wil je graag een melding ontvangen wanneer het HoutAlu-Kozijn® vermeld staat op de Nationale Milieudatabase? Meld je dan nu aan!

MELD JE AAN

Kenmerken HoutAlu-Kozijn®

  • U-waarde tot 0.64
  • Onderhoudsvrij
  • HR++ of triple beglazing
  • Lage Total Cost of Ownership
  • Engineering in BIM

Benieuwd naar de voordelen voor jouw project?

Hout isoleert tot 1770 keer beter dan aluminium en is van nature circulair, omdat het CO2 opslaat.

Benieuwd wat het HoutAlu-Kozijn® voor jouw project kan betekenen? Neen dan contact op met Job Huisman; hij denkt graag met je mee.

Brochure aanvragen

Vraag online je offerte aan

Download de STABU bestekteksten

Back to top