Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Het totaalkozijn: BENG, NOM… en CIRCULAIR!

Het totaalkozijn: BENG, NOM… en Circulair!

Vooruitstrevend en ruimdenkend, dat zijn eigenschappen waar WEBO zich in kan vinden. Bij de ontwikkeling van het BENG-Kozijn® en NOM-Kozijn® streefde WEBO daarom naar de voorbereiding op de toekomst, want waarom zouden we de circulaire wereld van de toekomst niet de wereld van nu maken? Met dat in het achterhoofd, kwamen het circulaire BENG en NOM-Kozijn® tot stand!

Appeltje-eitje

De eisen van energieneutraliteit die in 2050 in zullen gaan, zijn geen appeltje-eitje voor bouwers. Er wordt daarom druk gezocht naar nieuwe manieren van bouwen. Maar dat is niet meer nodig, de BENG en NOM-kozijnen van WEBO hebben het talloze ambitieuze bouw- en architectuurbedrijven namelijk al kinderspel gemaakt!

Nu gaan we een stap verder. Nederland moet in 2050 namelijk niet alleen voldoen aan de NOM-norm, maar er is nog een doel gesteld: Nederland volledig circulair in 2050. Een grote uitdaging? Wij gingen het aan! Het Circulair-Kozijn® van WEBO zorgt voor het beste hergebruik van hout. Hout neemt CO2 op en houdt het ook vast, er is geen ander materiaal dat dit ook doet. Het hout moet dan uiteraard wel duurzaam zijn. Dit houdt in dat het over PEFC- en FSC®-certificaten beschikt. WEBO’s hout beschikt over beide, deze worden gecombineerd met een STIP-certificaat.

Van het Circulair-Kozijn® zijn er twee varianten: Een kozijn gemaakt van hout afkomstig uit oude kozijnen of deuren, of een kozijn dat gemaakt is van hout, wat in de basis al circulair is. De laatste optie betekent dat het kozijn in het begin van zijn levenscyclus wordt toegepast, na vele jaren kan het dan worden omgezet tot een ander houten werk, want daar is het zeker nog aan toe!

Project in beeld

Hoe zo’n Circulair BENG- of NOM-Kozijn® er dan uit ziet? Dat laten we je graag zien aan de hand van de loods van C-Bèta te Hoofddorp.

C-Bèta heeft als doel de transitie naar een circulaire economie te versnellen, daar konden wij ons bij WEBO natuurlijk helemaal in vinden. Er werd daarom een nieuwe loods gebouwd, welke een inspirerende ruimte vormt waar startups en scaleups die zich bezighouden met circulariteit in terecht kunnen. Bij de renovatie van de loods en de inrichting van de units werd er gebruik gemaakt van circulaire materialen, waaronder WEBO’s circulaire BENG-Kozijn®.

Circulair bouwen wordt vaak als de toekomst gezien, maar wat ons betreft, is het de huidige manier van bouwen!

Meer weten over circulair bouwen volgens BENG of NOM-norm? Neem vooral contact op!

Job Huisman
Telefoon: +31(0)611 – 97 69 01
Mail: jhuisman@webo.nl

Back to top