Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Hout: de toekomst.

Verantwoord bouwen. Voor de een is dat een aantrekkelijke, groene woonomgeving, maar voor de ander een plek om veilig te kunnen recreëren. Voor WEBO, is verantwoord bouwen een bouwsector die zorg draagt. Zorg voor de plekken waar we wonen, waar we werken, maar ook waar de natuur haar huis vestigt. Een industrie waarin we grondstoffen en technieken gebruiken die de wereld een stukje beter maken voor de volgende generatie bouwers, woners en alles en iedereen daar omheen.

Nú is de tijd om te bouwen aan de toekomst. Nú is de tijd om te bouwen aan het klimaatakkoord.

“Hout maakt sterk. Hout maakt leefbaar. Bouw met hout.”

Waarom is hout duurzaam?

Het is geen geheim dat we dol zijn op hout, het zit in ons bloed. Dat we de kunst van het vak daarom verstaan is daarom wel duidelijk. We geven om de aarde en de leefomgeving van ieder mens. Duurzaamheid staat daarmee hoog in ons vaandel.

  • Duurzaam beheerde bossen. Het hout wat we gebruiken voor onze producten komt enkel uit duurzaam beheerde bossen. Al ons hout is uiteraard voorzien van een FSC® en PEFC® certificatie. Deze organisaties zien gedurende het hele proces erop toe dat hout eerlijk en duurzaam verkregen wordt.
  • Hout slaat CO2 op. Het is een feit dat hout van nature CO2 opslaat, en niet zoals de meeste andere materialen uitstoot, wat in de basis schadelijk is voor het milieu. 
  • Hout is eeuwig én circulair. Geen enkel ander materiaal is zo goed te recyclen als hout, daarnaast is hout aan te planten. Wat het dus een oneindige grondstof maakt. Wist je dat het oudste kozijn wat nog in gebruik is, momenteel al sinds 1473 zijn functie vervult in Maastricht?

En niet alleen dat, hout is ook: sterk, licht, veilig, isolerend, warm en dé keuze van elke architect. Hout geeft ontwerpvrijheid, niets is te gek.

“Hout geeft een positief impact op het wooncomfort”

We wonen er. We werken er. We studeren er. We spelen er. Hout vormt de basis voor een veilige omgeving. Als uitvinders in de timmerindustrie voelen we de nood om te bouwen aan een nóg betere leefomgeving. Voor jou, voor ons, voor de samenleving. Bouw jij ook mee?

Back to top