Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Het houten kozijn voor Cityshop Sint-Niklaas

De toeristische plaats Sint-Niklaas te België bouwt een nieuwe vleugel aan haar bekende stadhuis. De aanbouw gebeurd onder het toeziend oog van de aannemer STRABAG en WEBO mag haar kozijnen leveren voor dit project. Een houten kozijn met bijzondere detaillering voor een bijzondere plek. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Het project

Gelegen aan het grootste marktplein van België ligt het bekende stadhuis van Sint-Niklaas. Aan dit stadhuis wordt een nieuwe vleugel gebouwd wat gepaard gaat met een nieuw klantvriendelijk dienstverleningsconcept. Aan de verbouwing ligt dus een gemeenschappelijk belang ten grondslag. Tijdens het ontwerp van de vleugel is dit concept verwerkt. In de vleugel komen namelijk ruimtes waar de inwoners gebruik van mogen maken, zoals de studiezaal, vergaderruimtes en kantoren. En op de begane grond een stadswinkel met toeristisch informatiekantoor.

Het kozijn

Bij dit project mag WEBO een bijzonder kozijn leveren, dit kozijn bevat namelijk bijzondere detaillering met een hoge moeilijkheidsgraad. In samenwerking met STRABAG heeft WEBO naar een innovatieve oplossing gezocht. Zo kwamen er afwateringsgaten in het kozijn, hierdoor kan het vocht gemakkelijk het kozijn verlaten. En dit verbeterd het klimaat van het kozijn.

Daarnaast is er gekozen voor een verdikking van het kozijn, hierdoor verbeterd het isolatievermogen. De kozijnen bij WEBO zijn te verkrijgen in allerlei soorten, maten en designs. Ook de kozijnen voor Sint-Niklaas zijn echt maatwerk.

St-niklaas-afwateringsgaten
St-niklaas-detaillering
St niklaas afmontage
St-niklaas-afwateringsgaten St-niklaas-detaillering St niklaas afmontage

BIM

Het volledige project van Sint-Niklaas is uitgewerkt in BIM. Het Building Information Model, dit is een model waarbij alle informatie op één plek te verkrijgen is. Hierdoor is elke partij op de hoogte van de juiste informatie en worden de faalkosten gereduceerd. Iedereen werkt namelijk in dezelfde modeltekening. Inmiddels heeft WEBO al meer dan 10 jaar ervaring met BIM en dat levert mooie projecten op.

Inmiddels zijn ze aan de bouw van de vleugel begonnen. Het begint allemaal bij een BIM model en uiteindelijk staat er een prachtig gebouw! De bouw vordert gestaag.

Bent u benieuwd welke detaillering wij kunnen toepassen op uw project in BIM? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Of neem eens een kijkje op onze projectenpagina!

Back to top