Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Het beste van beide werelden: HoutAlu-Raam

Het beste van beide werelden: HoutAlu-Raam

In België zijn we veelal gewend om te bouwen met aluminium buitenschrijnwerk. Toch vragen de hedendaagse milieueisen om prestaties die niet makkelijk te halen zijn met aluminium buitenschrijnwerk. Zo is het tegenwoordig gebruikelijk dat buitenramen moeten voldoen aan een U-waarde lager dan 1.0 W/m2 en in Brussel zelfs lager dan 0.8 W/m2.

Als uitvinders van de timmerindustrie heeft WEBO het beste van beide werelden gecombineerd om deze U-waarde nog verder te drukken. Het veelzijdige buitenschrijnwerk van WEBO combineert twee materialen: hout en aluminium. En dat allemaal uit onze eigen moderne fabriek. We zetten de voordelen van beide materialen op een rij.

Hout, het goud van de toekomst

De binnenzijde van het raam is hout. Dit geeft een warme uitstraling en zorgt voor een prettig sfeer binnen het gebouw. Maar dit is niet het enige voordeel dat hout kan bieden. Hout is namelijk duurzaam en circulair materiaal. Immers is hout de enige grondstof die hernieuwbaar is! We zijn bomen nodig om hout te verkrijgen en door bossen te kappen zorgen we ervoor dat we ruimte maken. Door bossen die we nu kappen weer te beplanten met bomen, zorgen we ervoor dat de volgende generaties ook hout hebben. Daarnaast nemen deze jonge bomen weer CO2 op en dat is weer voordelig voor het milieu.

Hout heeft van nature de eigenschap om te isoleren. In de structuur van hout zitten allemaal kleine luchtkamertjes waardoor het goed isoleert. Dit is een eigenschap die we bij WEBO gebruiken. Daarnaast is hout erg flexibel en in vele vormen te maken. Vele afmetingen en vormen zijn mogelijk. Neem bijvoorbeeld het enorme HoutAlu-raam van Wageningen University & Research.

Aluminium, sterk en krachtig design

De binnenkant is dus van hout en de buitenkant aluminium! Hoewel wij ons best doen om het gebruik van aluminium te beperken, brengt het veel toegevoegde waarde. Het HoutAlu-raam bestaat uit 20% aluminium en 80% hout, maar de mogelijkheden zijn eindeloos.

Het aluminium is te verkrijgen in allerlei soorten kleuren en afmetingen. Wilt u een vorm of patroon in het aluminium, dat is geen probleem. En daarnaast is aluminium een erg sterk materiaal. Hierdoor is erg geen onderhoud nodig!

HET HOUTALU-RAAM HEEFT EEN HOOGWAARDIG DESIGN EN GEEN ONDERHOUD NODIG

Wens van de klant centraal

De mogelijkheden met het HoutAlu-raam zijn eindeloos, de binnen- en buitenzijde zijn volledig naar wens te produceren. Denk hierbij aan kleur, houtsoort en vormen. Dit is allemaal mogelijk doordat wij productie in eigen handen hebben. Hierdoor kunnen wij u verzekeren van een kwalitatief product. Maar dat is niet het enige wat voordelig is aan het schrijnwerk van WEBO.

Bij WEBO gaan we voor een duurzame en betere leefomgeving, hier zijn al onze producten op aangepast. Zo kent het HoutAlu-raam een U-waarde van maximaal 0,64 W/m2 en daarmee zijn de BEN en Passief eisen makkelijk haalbaar. Deze lage waarde hebben we bereikt door het gebruik van triple glas en dikte van het hout. Het HoutAlu-raam is veelzijdig en klaar voor 2050.

Wilt u meer weten over het HoutAlu-Raam, vraag dan hier de brochure aan of neem contact op met onze accountmanager:

Back to top