Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Een gevarieerde stage bij WEBO

Een gevarieerde stage bij WEBO

Via vrienden hoorde ze over de stageplek als HR-stagiaire bij WEBO. Ze greep de kans en nam contact op met WEBO. Het klikte, en per februari kwam Josanne bij ons in dienst als stagiaire HR. Ze draait inmiddels als volwaardig lid mee in ons team.

Haar werkzaamheden op de afdeling HR zijn enorm veelzijdig. Zo hield ze afgelopen halfjaar de salarisadministratie bij, was ze bezig met functioneringsgesprekken en deed ze onderzoek naar het ziekteverzuim binnen WEBO.

Ze verteld: ‘Een standaard dag was er niet tijdens mijn stage. Elke dag kwam ik door mijn gevarieerde werkzaamheden tot nieuwe inzichten. Het ene moment was ik met een persoonlijke gesprek bezig, waar ik het ander moment hielp zoeken naar vakkundige personeel voor in het fabriek. Het mooie daarvan was dat ik echt resultaat zag. Van een tekort in de productie – naar de eerste werkdag van een nieuwe collega.

Het mooiste moment voor mij was het ontvangen en opzetten van een gesprek met een sollicitant. Dit had ik nog nooit eerder in de praktijk gedaan. Op de vraag of Josanne ook mindere momenten heeft gehad tijdens haar stage antwoorde ze: ‘Zelfs het koffie halen voor de collega’s is leuk!’

Het beeld dat ik voor ogen had toen ik startte aan de opleiding HRM klopte min of meer. Wel ervaar ik dat de theorie die ik op school gehad heb minder nodig heb. Het is vooral meer het doen, met de menselijke factor wat het anders maakt. Voor mij is mijn stage ook een goed vooruitzicht op mijn toekomstige loopbaan. Ik mag graag een afwisselende functie uitvoeren, waarbij ik veel met mensen in contact ben.

Josanne zou anderen die bij WEBO ook gaan stagelopen mee willen geven: ‘Bij WEBO krijg je veel kansen, grijp die kansen ook vooral om jezelf te ontwikkelen.’ ‘Momenteel ga ik verder met mijn opleiding HRM en zal ik mijn aankomend halfjaar bezig houden met de Minor HR Analytics. Wat zal inhouden, het interpreteren en actie ondernemen op gegevens die uit het HR systeem komen.’

Wij van WEBO zijn altijd op zoek naar fanatieke studenten of medewerkers. Ben jij nu student en lijkt het je leerzaam om bij ons stage te lopen? Neem dan contact met ons op.

Back to top