Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Geen woorden maar daden, een écht Circulair Kozijn®!

Geen woorden maar daden, een écht Circulair Kozijn®!

Iedereen lijkt de woorden circulair en duurzaam interessant te vinden, maar in hoeverre is het waar? En wat doen we eraan? WEBO heeft samen met haar partners een Circulair Kozijn® ontwikkeld die écht duurzaam is!  

Hoe maken we een Circulair Kozijn®?

Een Circulair Kozijn® hebben we natuurlijk niet zomaar, hier gaan een aantal stappen aan vooraf. Bij een circulair kozijn maken we gebruik van inlands hout, dat betekent dat we bijvoorbeeld esdoornhout gebruiken dat afkomstig is uit Nederland. Samen met onze partners hebben wij dit kozijn ontwikkeld.

Het Nederlandse hout komt als lange lengte binnen en gaat weer weg als kozijn! Het bijzondere is dat het kozijn uit twee delen bestaat. Zo kan er aan de binnenzijde gekozen worden voor bijvoorbeeld een gemodificeerde houtsoort, sloophout, vuren en aan de buitenkant een lijst van kunststof, aluminium, houtvezel of hout.

Als laatste wordt het hang- en sluitwerk aan het Circulair Kozijn® gemonteerd en vervolgens in zijn geheel gecontroleerd. Wanneer het kozijn goed is bevonden, is het klaar om naar de klant te gaan!

Wat maakt het Circulair Kozijn® speciaal?

Doordat het circulaire kozijn uit twee delen bestaat, kan er gekozen worden voor twee materialen. Dit heeft als voordeel dat er op deze manier de warme uitstraling van hout aan de binnenzijde zichtbaar is en aan de buitenzijde geen onderhoud nodig is. Mocht er in de toekomst gekozen worden voor een andere uitstraling aan de buitenzijde, kan gemakkelijk deze kliklijst worden vervangen en is deze volledig herbruikbaar. Een demontabel kozijn dus!

Bij WEBO denken we graag verder dan het heden, de toekomst is voor ons allemaal belangrijk. Daar zijn we ons op aan het voorbereiden en het Circulair Kozijn® is daar onderdeel van.

Wij doen nu een stap terug, zodat we klaar zijn voor de toekomst met Circulair Kozijn®.

En de andere kozijnen van WEBO?

Bij WEBO maken we meer dan alleen het Circulair Kozijn®. Zo kennen we ook het BENG- en NOM-Kozijn®. Ook deze zijn klaar voor de toekomst van 2050! Door het slimme van hout te combineren met innovatie van nu, kunnen we prestaties van gebouwen verbeteren. Uitvinden doen wij met ons hoofd en handen om hoge prestaties te halen met duurzaamheidsnormen.

Wilt u ook verduurzamen of een Circulair Kozijn®, neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Back to top