Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Eindresultaat circulair kozijn

Eindresultaat circulair kozijn

Uit enkele oude deuren een compleet nieuwe product verkrijgen, wie had dat gedacht? Wij als WEBO in ieder geval niet. We hebben enkele maanden samen met onze kennispartner TNO samengewerkt om oude deuren om te zetten in duurzaam hout. Vervolgens is het duurzame hout verwerkt naar een compleet nieuw kozijn. Eerst moest het hang en sluitwerk verwijderd worden en vervolgens is de oude deur ontdaan van zijn verf. Een mooie uitdaging, waarbij we gebruik hebben gemaakt van verschillende partners in het veld. Het eindresultaat mag er zijn! Twee weken geleden is het kozijn uit de productie gekomen en voorzien van glas en aflak. Daarbij moet de grondstof – de oude deur – natuurlijk niet vergeten worden. We hebben daarom een verwijzing naar de circulaire kringloop aangebracht in het raam. Hierop is te lezen hoe het gehele proces is uitgevoerd de afgelopen maanden.

Wat gaat er met de kozijnen gebeuren?

Één kozijn zal er bij ons in de showroom komen te staan en het andere kozijn zal opgesteld worden bij onze kennispartner TNO. Hiermee komt dit project voor ons tot een einde. Wij blijven ons ontwikkelen en gaan onderzoeken hoe we circulaire kozijnen op grote schaal kunnen produceren.

Back to top