Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

DE INS EN OUTS VAN STEIGERLOOS® BOUWEN

DE INS EN OUTS VAN STEIGERLOOS® BOUWEN

Noem het gerust de revolutie in nieuwbouw en renovatieprojecten. Steigerloos® Bouwen doorbreekt bestaande patronen en zet een nieuwe standaard. Door te innoveren verandert en verbetert WEBO de realisatie van duurzaam, hoogwaardig geïsoleerde geveloplossingen. Kortom, een innovatief product waar we trots op zijn. Vandaag zijn we bij Rene, onze productieleider Steigerloos® Bouwen. Rene, zou jij jezelf even willen voorstellen?

Hoi! Mijn naam is Rene, 34 jaar oud en al werkzaam bij WEBO vanaf mijn 16e. Ik ben hier begonnen tijdens mijn opleiding allround timmerman. Ik heb allerlei verschillende functies gehad binnen WEBO, van machinaal medewerker tot servicemonteur. In mijn jaren als servicemonteur ben ik het hele land doorgereisd. Doordat ik kennis en ervaring op had gedaan in veel verschillende functies, bleek ik geschikt te zijn om de leiding te nemen over de productie van Steigerloos® Bouwen. Tot op de dag van vandaag, doe ik dat nog steeds met veel plezier!

Zou jij ons iets kunnen vertellen over het proces van een Steigerloos® gevel?

Vuren korten

De eerste stap voor een Steigerloos® gevel; het hout korten. Deze houtdelen worden allemaal netjes gesorteerd. Wanneer een productiemedewerker van Steigerloos® een tekening krijgt, leest hij hierop wat voor onderdelen hij nodig heeft. Doordat alles gesorteerd is gaat het gewoon veel sneller!

Framen

‘Eigenlijk is het net een soort pakket van de IKEA, je zet het product stap voor stap in elkaar’. Allereerst wordt de binnenkant van het element naar boven gelegd. Hier komt dampdichte folie overheen, dit zorgt ervoor dat er geen vocht naar binnen kan komen. Wanneer dit vast zit, komen er fermacell platen (een soort gipsplaten) op. En dan de laatste stap bij het framen; de elektradozen plaatsen. Door naar het isoleren!

Isoleren

‘Simpeler kan ik het niet maken, het isolatiemateriaal wordt in de wand geplaatst’.

Afwerken

‘De afwerking van de wand is echt afhankelijk van wat de klant graag wil, bijvoorbeeld; minerale gevelstenen, stucwerk of hout!’ Als we nu gaan voor een afwerking met minerale gevelstenen, komt er damp-doorlatend folie op. De functie van dit folie? Het zorgt ervoor dat damp wel naar buiten kan, maar dat er geen vocht van buitenaf binnenkomt. Zo blijft ook het isolatiemateriaal droog. Hierna worden de spijkeregels bevestigd.

Afmonteren

Bij het afmonteren komen de gevelplaten en de kozijnen in de wand. Is de wand helemaal voorbereid voor de mensen die het element gaan beplakken? Dan kan de gevel op een transportkar door naar de volgende stap!

Steigerloos® Bouwen

De laatste stap, hier wordt het element voorzien van de afwerking. Als dit af is, worden de wanden nog grondig gecontroleerd. Eindresultaat? Een mooi en compleet gevelelement wat op weg kan naar de klant!

Interessant Rene! En wat maakt jouw werk nou zo mooi?

Het mooiste aan mijn werk is dat ik direct het eindresultaat kan zien. We maken samen een element van begin tot eind! Dat hoop ik nog vele jaren te mogen zien ?

Bedankt Rene!

Back to top