Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Dag van de Bouw

DAG VAN DE BOUW

Tijdens de Dag van de Bouw worden huidige projecten open gesteld om te bekijken. WEBO doet ook met twee projecten mee: Nijenoord te Utrecht & Mariskwartier te Vlaardingen. Pak jij deze kans om onze projecten te zien? Hier zullen we kort uitleggen wat deze projecten inhouden.

DagVanDeBouw_WEBO

Nijenoord te Utrecht

In Utrecht transformeert Koopmans Bouwgroep in samenwerking met WEBO het gebouw van de voormalige Hogeschool Utrecht naar 192 vrijesectorhuurappartementen, twee commerciële ruimten en een parkeergarage. Het gebouw met een oppervlakte van circa 21.000 m2 ligt aan Nijenoord 1. De transformatie gebeurt in opdracht van Amvest, die ook verantwoordelijk is voor de verhuur. De voornamelijk twee- en driekamerwoningen krijgen een woonoppervlak variërend van 50 tot 85 m² en worden verhuurd in het middeldure segment. Op 2 juni zitten de gevels al gedeeltelijk aan het gebouw en kunt u het werk van WEBO dus al bewonderen!

Bezoekers kunnen via een aangegeven route door het gebouw lopen en onderweg de foto-expositie bekijken. Er is een modelwoning ingericht en met een VR-bril is er de mogelijkheid om projecten op een hele andere manier te beleven. Vanaf de negende etage heeft men een prachtig uitzicht op de stad Utrecht. Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten, onder meer een ballonnenclown en ze kunnen zich laten schminken.

De bouw is op 2 juni toegankelijk vanaf de Vinkertlaan van 10.00 tot 16.00 uur
Voor meer informatie, zie: https://www.debouwmaakthet.nl/project-detail/222/

Mariskwartier te Vlaardingen

Aan de rand van de binnenstad ontstaat Mariskwartier. Mariskwartier bestaat uit 141 nieuwe woningen, waarvan 117 sociale huurwoningen en 24 vrije sector huurwoningen. Het gaat om zowel grondgebonden woningen als appartementen. De realisatie van het project is door Van Wijnen in samenwerking met WEBO. Samen met architectenbureau Groosman en in opdracht van Woningstichting Samenwerking heeft Van Wijnen het project ontwikkeld. De Woningstichting Samenwerking gaat de sociale huurwoningen huren en de Woonhave huurt de vrije sector huurwoningen.

Er is veel aandacht voor klimaatbestendigheid. Zo is het appartementenblok naast de woontoren voorzien van een zogenaamd blauw dak. Met het blauwe dak wordt bij zware regenval het water tijdelijk opgeslagen, waardoor het riool en de straat worden ontlast. Er is veel aandacht besteed aan de historie van de plek en ook is er is gekeken naar het hergebruiken van de materialen. Zo is de gevel van het oude badhuis dat er vroeger stond bijvoorbeeld behouden. Deze krijgt een mooie, nieuwe plek binnen het project. Vanaf 10:30 uur is er ieder halfuur een rondleiding, waarbij u een bezoek kunt brengen aan de 14e verdieping van Mariskwartier. Ook kinderen kunnen tijdens deze dag hun hart ophalen en nog wat opsteken van de bouw ook! Zij kunnen een puzzeltocht op de bouwplaats doen en zelf een windmolentje bouwen.

De bouw is op 2 juni toegankelijk vanaf de woontoren, gelegen op de hoek van de Gedemte Biersloot en de Cronjéstraat, van 10.00 uur tot 14.00 uur.
Voor meer informatie: https://www.debouwmaakthet.nl/project-detail/235/mariskwartier-vlaardingen 

Back to top