Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Congres Materials Matter – Thomas Rau

CONGRES MATERIALS MATTER – THOMAS RAU

Niemand twijfelt meer aan het nut van een circulaire economie, waarbij producten en grondstoffen maximaal worden hergebruikt en waarde vernietiging wordt beperkt.

WEBO ziet al een tijd in dat circulariteit de toekomst is. Circulariteit neemt een steeds prominentere rol in. Om deze reden heeft WEBO, op woensdag 6 juni samen met The New Builders, een congres georganiseerd waar Thomas Rau kwam spreken over het belang van een circulaire economie. Na afloop waren de 150 aanwezigen sprakeloos en geïnspireerd door zijn verhaal. De vraag die bleef hangen was: ‘Hoe ga ik dit nu zelf vormgeven binnen de organisatie?’.

Thomas Rau is een architect, ondernemer, inspirator, innovator en visionair. Het motto van hem is ‘guided by the future’. Hij laat zich leiden door wat er in de toekomst nodig is en niet door wat er op dit moment haalbaar is. Thomas Rau heeft onder andere een gebouw voor meer dan 90% hergebruikt bij het maken van een compleet nieuw gebouw, hetgeen wij in de bouw veel meer zouden moeten doorvoeren om minder materialen te verspillen. Daarnaast heeft Thomas Rau ook een soort beurs gelanceerd, waarbij de waarde van materialen wordt bijgehouden, zodat zij hun waarde ook behouden en iedereen weet wat zijn of haar gebouw in materialen waard is. Dit ook met het oog op hergebruik.

Tenslotte is hij bezig om Schiphol in een nieuw jasje te gieten, door het als een tandwiel te laten draaien, zodat er in totaal maar één gate nodig is en daarom van alle materialen ook maar één stuk. Dit laat zien dat hij, binnen zijn ontwerpen als architect, ook circulariteit als nieuw begrip voor duurzaamheid toepast.

“The real change is not climate change, but mind change”

Thomas Rau wees ons als bouwers erop dat de meesten in kleine stapjes denken met betrekking tot duurzaamheid. Iedereen lijkt een oplossing te hebben voor een stukje verduurzamingsvraagstuk. Echter is dit alles juist niet duurzaam. Er worden extra materialen geproduceerd om een klein probleem op te lossen, hiermee is het probleem maar tijdelijk opgelost. Dit zorgt voor onnodige investeringen en herhaaldelijk misbruik van materialen. Met de gehele maatschappij, waaronder de hele bouwsector, moeten wij gaan omdenken naar circulariteit. Circulariteit is de nieuwe duurzaamheid!

Hoe pas jij dit toe binnen jouw organisatie? Wij zijn erg benieuwd! Bij WEBO zetten we vol overtuiging in op circulariteit. In woord én daad! Kijk op www.circulairkozijn.nl

Back to top