Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Circulair-Kozijn® en Circulair-Element®

Hergebruik van materialen

Materialen hergebruiken is een goed begin om een eind te maken aan bouwen met schaarse grondstoffen. Maar waarom wordt er nog gebouwd met schaarse grondstoffen, als er een hernieuwbaar, hergroeibaar, sterk en milieuvriendelijk bouwmateriaal is? Bouwers en architecten die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, zien de ongekende waarde van hout in. Als uitvinders in de timmerindustrie, zijn we toekomstgerichte denkers, die het hoogwaardig hergebruik van hout voor kozijnen en HSB-elementen mogelijk maken in de vorm van het Circulair-Kozijn® en het Circulair-Element®.

“Hout is circulair. Punt.”

Circulair-Kozijn®

40 jaar oude deuren, die een nieuw leven krijgen als hoogwaardig houten kozijn. Het Circulair-Kozijn® van WEBO is er het resultaat van. Met dit circulaire en duurzame product, voorkomen we afval en schadelijke emissies. Zo houden we de bodem, het water en de lucht schoon.

Het Circulair-Kozijn® zorgt voor het beste hergebruik van hout. Hout neemt CO2 op en houdt het ook vast, er is geen ander materiaal dat dit ook doet. Het hout moet dan uiteraard wel duurzaam zijn. Dit houdt in dat het over PEFC- en FSC®-certificaten beschikt. WEBO’s hout beschikt over allebei de certificaten, die worden gecombineerd met een STIP-certificaat. Een omslag van traditionele (bouw-)materialen naar hout is wat we nodig hebben in de bouwwereld.

Voordelen Circulair-kozijn ®

Het Circulair-Kozijn® brengt vele voordelen met zich mee. Enkele hiervan zijn:

  • Geen uitstoot van schadelijke stoffen tijdens de productie.
  • Geen onderhoud nodig, daardoor niet milieubelastend.
  • Gerbuik van Europees en Nederlands hout. Als bouwproduct is dit bio-based. Het kent een uitermate lage CO2-impact, in tegenstelling tot kunststof en aluminium. Hout zorgt voor 60% minder CO2-uitstoot per woning.
  • Energieprestatie UW-waarde 0,7!

Circulair-Element®

Het Circulair-Element® heeft een prominente plek in de circulaire wereld van 2050. Als grondstof voor bouwmaterialen, maar ook in de vorm van bouwelementen, zoals houten kozijnen, ramen en elementen, is hout:

  • Duurzaam en circulair
  • Een isolerend materiaal
  • Een materiaal dat zorgt voor stevigheid
  • Licht van gewicht

Doordat de HSB-elementen van hout worden gemaakt, draagt u niet alleen bij aan de realisering van een circulaire bouwsector, maar geniet u ook van vele bouwvoordelen. Een voorbeeld daarvan is bouwen met een licht element, een stevig element en een zeer isolerend element. Zo kunnen de houtskeletbouwelementen uitermate hoge isolatiewaardes behalen, voor maximaal energiebehoud.

Het proces

Onze productietechnieken zijn doordacht. Daardoor is het hout van een houten geveltimmerwerk bij het einde van haar levensduur makkelijk opnieuw in de keten op te nemen. We vatten ons circulair proces kort samen:

Uit bijvoorbeeld flats, worden houten deuren en verdere bronnen voor het Circulair-Kozijn® en Circulair-Element® verkregen. Alles wordt nauwkeurig gedemonteerd van de deuren, waaronder de glaslatten, brievenbussen, scharnieren tot aan de kit. Nadat het hout gedemonteerd is, vindt de montage plaats. Het hout gaat door de machine en wordt vervaardigd tot Circulair-Kozijn® of Circulair-Element®. En natuurlijk kan het kozijn of HSB-element wat van deurenhout is gemaakt, dan ook weer worden hergebruikt!

Back to top