Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

BIM IFC – Industry Foundation Classes

Wat is IFC? 

IFC staat voor Industry Foundation Classes en is een bestandformaat voor bouwwerkmodellen. Het neemt onduidelijkheden weg in het proces, en omvat de standaarden voor het gebruik van BIM.

IFC is een neutraal en open bestandsformaat voor het uitwisselen van bouwdata en informatie.  Door gebruik te maken van het IFC model is het voor alle facetten mogelijk om informatie uit te wisselen. Doordat IFC de gegevens generaliseert tot eenduidige standaarden. IFC wordt ook wel open BIM genoemd en is voor iedereen toegankelijk in het bouwproces.

Het grootste voordeel van IFC is dat het een onafhankelijk bestandformaat is, waardoor deze niet gekoppeld is aan bepaalde software. Met andere woorden van aannemer tot vastgoedbeheerder, iedereen binnen de bouwkolom beschikt over dezelfde informatie zonder enige beperking!

Het nut van een onafhankelijk bestandformaat? Het wordt vooral ingezet bij het aanvragen van (bouw)vergunningen. Daarnaast wordt het, uiteraard, actief ingezet als communicatiemiddel tijdens ontwikkeling en ontwerp van gebouwen.

Back to top