Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

BENG en NOM-Kozijn®: Het proces in beeld

BENG en NOM-Kozijn®: Het proces in beeld

WEBO is continu opzoek naar de doorontwikkeling van de houten kozijnen. Denk aan een lage U-waarde, het Circulair-Kozijn®, een hoge luchtdichtheid, etc. Ons kozijnenproces bevat daardoor de meest doordachte technieken. Lees er in deze blog meer over!

Profileren

Bij de Winline begint het proces van het BENG en NOM-Kozijn®. Vanuit het 3D BIM programma wordt deze machine aangestuurd en zo weet het exact welke bewerkingen aan het hout gedaan moeten worden om zo de producten die de klant besteld heeft, te maken.

Elk kozijn wordt op bestelling gemaakt. Of het nou 1 kozijn is of 6.000 kozijnen, de machine kan ze allemaal én door elkaar maken!

Als de onderdelen uit de machine komen, gaan ze richting de opsluitbank. Al het hout wat WEBO toepast, is duurzaam gecertificeerd hout. Dit betekent dat bij het kappen van het hout, de ecologische functie van het bos als leefomgeving voor planten en dieren behouden blijft.

Opsluiten

De houten onderdelen die vanuit de Winline komen, worden hier aan elkaar gemaakt. Dit noemen we opsluiten. Nadat de houten onderdelen met houten deuvels en lijm aan elkaar zijn gemaakt, is er een houten kozijn tot stand gekomen!

WIST JE DAT?

WEBO de eerste timmerfabriek is die de onderdelen met lijm en deuveltechniek toepaste?

Spuiten

In de spuiterij worden alle kozijnen in allerlei verschillende kleuren gespoten. Of je nou een roze, blauw of grijs kozijn wilt, je kunt het zo bont maken als je zelf wilt!

Nederland is natuurlijk een land met verschillende weersomstandigheden. Dat de kozijnen een verflaag krijgen, is ook belangrijk voor de bescherming van het hout. Dit wordt gedaan door het aanbrengen van drie beschermlagen. De meeste kozijnen gaan hier afgelakt de fabriek uit. Dit betekent dat de kozijnen op de bouwlocatie niet meer geschilderd hoeven te worden.

Afmonteren

Op de afmontage worden alle kozijnen, ramen en deuren gespoten aangeleverd. Hier wordt het hang- en sluitwerk aangebracht. Welk soort hang- en sluitwerk dit moet zijn, hangt af van wat de klant heeft besteld. De ramen en deuren worden ingehangen, maar ook de dorpels en de roosters worden gemonteerd.

Glas monteren

Bijna aan het eind van het productieproces, wordt hier het glas gemonteerd. Glas is er in veel verschillende varianten. Naast HR++ en triple glas, zijn er veel soorten glas waar uit gekozen kan worden, bijvoorbeeld doorvalveilig glas.

Ons NOM-Kozijn® beschikt over triple glas. Maar ook de sponningen van onze BENG-Kozijnen zijn hier standaard geschikt voor. In de basis beschikt het BENG-Kozijn® namelijk over HR++ oftewel dubbel glas, maar kan er dus achteraf worden gekozen voor triple glas en hoeft niet het hele kozijn daarvoor te worden vervangen. Door het toepassen van deze nieuwe detaillering en triple glas, haalt het BENG-Kozijn® een nog betere isolatiewaarde.

In een woning is het belangrijk dat het kozijn een goede isolatiewaarde heeft, omdat een kozijn een grote rol speelt in het warmtebehoud van het gebouw. Dit kan dus makkelijk worden voorkomen door te kiezen voor een BENG of NOM-Kozijn® van WEBO!

Back to top