Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

BEN- & Passief-Raam vs. HoutAlu-Raam

BEN- & Passief-Raam vs. HoutAlu-Raam

Soms kan het moeilijk zijn om te bepalen welk buitenschrijnwerk het beste bij u past. Zeker wanneer beide mogelijkheden zijn eigen unieke voordelen heeft. Om u een handje verder te helpen, zetten wij de drie grootste verschillen van het houten buitenschrijnwerk, BEN- & Passief-Raam, te opzichte het hout aluminium schrijnwerk, HoutAlu-Raam, op een rij.

Of bent u al overtuigd van een schrijnwerk? Vraag hieronder dan snel uw offerte aan!

1. Waar u meer van ‘hout’

Het grootste verschil tussen het HoutAlu-Raam en het BEN- of Passief-Raam is het materiaal waarvan het geproduceerd wordt. Hout of hout én aluminium…

De naam verraadt het al een beetje, maar het HoutAlu-Raam bestaat uit 80% hout en 20% aluminium. Beide materialen hebben zijn eigen voordelen en deze krachten worden gebundeld tot een schrijnwerk! Aan de buitenzijde zorgt het aluminium voor een strak design en een onderhoudsvrij schrijnwerk. Maar aan de binnenzijde zit hout, dit geeft sfeer en warmte in het gebouw of woning. Het beste van beide werelden.

Een ding is zeker, hout creëert sfeer en warmte. En het BEN- en Passief-Raam zijn beide volledig gemaakt van hout. Deze schrijnwerken zitten dus vol warmte en sfeer! Daarnaast heeft u volledige keuzevrijheid in welk houtsoort u graag in het schrijnwerk terugziet. Zowel het BEN- als Passief-Raam is geschikt voor de echte houtliefhebber die opzoek is naar uitstraling.

2. Minimale U-waardes!

De U-waarde is een indicator voor de mate waarin het schrijnwerk ervoor zorgt dat warmte en energie niet verloren gaat, ook wel de warmtedoorgangscoëfficiënt. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het buitenschrijnwerk isoleert! En dat is wat we graag zien.

Het HoutAlu-Raam heeft de laagste en dus de beste U-waarde. Met een U-waarde tot 0.64 is dit schrijnwerk klaar voor 2050 en verder in de toekomst. Het BEN- en Passief-Raam zijn ook klaar voor de toekomst en kunnen een U-waarde bereiken tot 0,8. Het BEN-Raam heeft een U-waarde tot 1,0 en is daarmee geschikt voor het bouwen van nu. Het Passief-Raam heeft een U-waarde tot 0,8 en dus klaar voor 2050! Hoe dit verschil ontstaat? Het gebruik van het soort glas en de dikte van het schrijnwerk.

3. Hoge standaarden

Hoogte is geen issue voor de buitenschrijnwerken van WEBO. Voor hoogbouwprojecten is een schrijnwerk dat onderhoudsarm is een must, maar ook zal het goed tegen verschillende weersomstandigheden moeten kunnen.

Het HoutAlu-Raam is volledig onderhoudsvrij en onderscheid zich daarmee van alle andere buitenschrijnwerken. Maar ook het BEN- of Passief-Raam zijn opgebouwd uit erg stevig materiaal. Ook deze buitenschrijnwerken kunnen goed tegen grote windkrachten of hevige regenbuien.

Dus weet u al welk buitenschrijnwerk het best past voor uw project? Of twijfelt u nog? Vraag hieronder gemakkelijk en snel uw brochure of offerte aan en vergelijk de opties…

Back to top